Tovább robog az Acer

Sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be Magyarországon az Acer új termékei. Sok érdekességről már írtunk, így például az új LCD-PC-ről és az androidos netbookról, a 8 000 000:1 kontrasztarányú monitorról vagy a 3D-s notebookról. A vállalat új netbookjai azonban tényleg frissek és ropogósak, nem is kerülnek a piacra az idei évben, várhatóan 2010 januárjában számíthatunk rájuk.

Netbook Androiddal
Netbook Androiddal

Az új modellek az Aspire One 532 termékcsaládba fognak tartozni, és közös jellemzőjük, hogy 10,1 colos kijelzőt kapnak. A felbontásuk azonban a szokásos 1024x600 pixel helyett, lényegesen nagyobb, 1280x720 is lehet – ez sokkal jobban használható. Processzoruk Intel Atom, de nem a régi, hanem már az új, Pine Trail-M platform alapját képező N450-es, ami 1,66 GHz-en ketyeg. Ezt az NM10 chipkészlet egészíti ki. A memória mennyisége 2 GB lehet, és a gépekbe kerül Wi-Fi, illetve Bluetooth modul, sőt opcionálisan 3G modemmel is rendelhetők lesznek. A tervezésnél odafigyeltek a hordozhatóságra is, így az Aspire One 532 sorozatba tartozó notebookok tömege 1 kg alatt marad, hatcellás akkumulátoruk pedig több mint nyolc órás üzemidőt biztosít. Külön érdekesség a számítógépekhez mellékelt adaptersor, így több, különböző szabványú konnektorhoz is csatlakoztathatók.

T230H
T230H

Bemutatkozott a T230H monitor is, ami lényegében egy szokványos, 23 colos, Full HD, TN+film paneles kijelző. Illetve csak lenne, ha nem egy érintőképernyőről volna szó, így viszont igazán érdekes darabbal állunk szemben, amelynek a segítségével a Windows 7 előtt is új dimenziók nyílnak meg. A megjelenítő egyéb tulajdonságai megfelelnek a kategória átlagának: dinamikus kontrasztja 80 000:1, válaszideje 2 ms, maximális fényereje 300 cd/m2, betekintési szögei pedig 160 fokosak. A csatlakozók közül minden fontosabb megtalálható rajta, így felszerelték D-Sub, DVI és HDMI bemenettel is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés