A Tranquil PC MMC-12 penge HTPC mindössze másfél hüvelyk vastag

Egy HTPC-től sokan azért idegenkednek, mert nem akarnak a nappaliban egy vacak asztali számítógépet nézegetni. Bár rengeteg diszkrét és aránylag apró HTPC váz kapható már a piacon, de azért többségük még mindig nem igazán olvad bele a környezetébe. A brit Tranquil PC legújabb média számítógépe, a MMC-12 viszont forma, funkcionalitás és teljesítmény terén is mást nyújt a nagy átlaghoz képest.


[+]

Megjelenése egy szabványos DVD/Blu-ray lejátszóra hajaz, így egymagában vagy a többi szórakoztatóelektronikai berendezéssel halomba pakolva sem könnyű kiszúrni, hogy ez bizony valójában egy teljes értékű PC. Előlapja abszolút puritán, nincsenek különböző csatlakozók, funkciógombok és kijelzők, csak egy kék LED-es bekapcsoló gomb és egy rés a slot-in rendszerű optikai meghajtó etetésére. Alapkiépítésben csak egy DVD író került a burkolat alá, de opcionálisan természetesen Blu-ray meghajtóval is rendelhető. Borítása selyemfényű fekete, repülőgép alumíniumból készült, mely egyben méretes hőleadó felületként a passzív hűtésről is gondoskodik, így nem tartalmaz egyetlen ventilátort sem.


[+]

Az operációs rendszer tárolását egy 80 GB-os mSATA SSD meghajtó végzi, így a HTPC abszolút néma csendben üzemel, ráadásul összfogyasztása is mindössze 19 watt. Ezen kívül egy 2,5”-es adattároló fogadására is alkalmas a ház, így külső meghajtó nélkül is megoldható a műsorrögzítés és korlátozott mennyiségben a tárolás is. Ehhez mondjuk hozzátartozik, hogy ebbe a méretbe TV tuner már nem fért el (vagy egyszerűen csak kispórolták), ez a hiányosság igény esetén egy USB-s külső egységgel orvosolható. A gép lelkét egyébként egy Intel Intel i3-2100T processzor 4 GB memóriával karöltve képzi, bővítésre egy további memória rés áll rendelkezésre.


[+]

A hátoldal szerencsére bővelkedik csatlakozókban, a sorban 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port, eSATA, HDMI, DVI, Gigabit Ethernet és audio csatlakozók találhatók, melyből az egyik a mellékelt adapterrel optikai SPDIF-ként is funkcionál. Az alapkiépítést távirányítóval, a külső AC/DC adapterrel és Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel 649 fontért árulják, de 278 fonttért barebone állapotban (vagyis CPU, RAM, adattároló és operációs rendszer nélkül) is beszerezhető a vasalt HTPC.

Azóta történt

Hirdetés