Hirdetés

Tuningversenyt hirdetett a HyperX

HyperX OC Takeover (HOT) néven a mai napon kezdődő tuningversenyt hirdetett a Kingston korábban elkülönült részlege, a HyperX. A nemzetközi szintű megbecsülésnek és elismertségnek örvendő memóriamárka a játékosoknak és a teljesítményt hajszoló felhasználóknak szánt termékeivel szerzett több mint egy évtizede hírnevet magának. A jelenlegi versenyen kiváló alkalom kínálkozik a gyártónak egy-egy korábbi rekord megdöntésével ennek további öregbítésére. A résztvevők sorsolással értékes nyereményekhez juthatnak, míg az igazán szerencsések akár a döntőbe is kerülhetnek, melynek 15 000 dollár összdíjazása nem csekély a hasonló megmérettetések sorában sem, és ekkor a további díjakról szót sem ejtettünk. Ezek között 480 GB-os HyperX Predator SSD, Cooler Master tápegység, Z170-es MSi alaplap és 3000 MHz üzemi frekvenciájú HyperX memóriakit is található, a részleteket itt lehet megtekinteni.

HyperX OC Takeover
HyperX OC Takeover (forrás: HWBOT)

A nevezés legfontosabb feltétele természetesen legalább egy HyperX vagy Kingston gyártmányú memóriamodul, egy frissen debütált Z170-es lapkát használó alaplap, melyhez az új, LGA1151 foglalatú Skylake processzorokat lehet használni. A szabályokat úgy határozták meg, hogy az érdeklődők szélesebb tábora is eséllyel nevezhessen, így az i7-es processzort használók a Hyper Threading letiltásával csak négy szálon dolgoztathatják a gépük szívét. A középső versenyszám pedig épp e célból 5 GHz-es órajellimittel rendelkezik, hogy a válogatással szerezhető előnyök csökkenjenek és a rendszer finomhangolásának (ún. tweakelés) egyéni képességei és fortélyai nyerjenek nagyobb teret.

Nevezni a verseny hivatalos oldalán 2015. október 19. és 2015. november 8. között feltöltött eredménnyel lehet, mely a szabályoknak megfelelő, így érdemes azokat (angol nyelven) alaposan átolvasni.

Az áttekinthetőség kedvéért álljanak itt a versenyszámok:

  1. Legmagasabb memória-órajel
  2. Intel Xtreme Tuning Utility (XTU) pontszám (max. 5 GHz-en)
  3. 3D Mark 11 – PhysX teszt pontszám

HyperX és HWBOT logo

A DDR3-as nevezések elvileg nincsenek kizárva, persze erősen kérdéses, hogy a DDR4-es rendszerekhez képest milyen eredmények érhetők el velük. Itt nehezítő tényező lehet, hogy általában az izmosabb Z170-es alaplapok nem kínálnak DDR3-támogatást. Korábbi tesztünk fényében még akár izgalmakat is hozhat a jó öreg, ellenben kiforrott DDR3 és az új DDR4 harca, tekintve, hogy a hír elkészültének időpontjában igen közel áll egymáshoz a két eltérő szabvány rekordja.

Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk az órajelek hajszolásához, és bízunk benne, hogy valamely hazai tuningosunkat is a HyperX Kaliforniában található központjában, december 15-16-án megrendezendő globális döntő résztvevői között üdvözölhetjük.

Előzmények

Hirdetés