UFS/microSD hibrid kártyaolvasót fejleszt a Samsung

Az egység nagyban hozzájárulhat az SSD sebességét idéző új memóriakártya-szabvány terjedéséhez, ha mások is integrálják.

A Samsung a múlt héten jelentette be, hogy elkészült az első UFS szabványt követő memóriakártyáival, amelyek a jelenleg használt microSD-t válthatják le valamikor a jövőben. Ahogy arról korábbi hírünkben beszámoltunk, az egyes körülmények között SATA SSD-k átviteli tempóját idéző, de az SD kártyáknál mindenképp nagyobb tempóra képes új kártyaszabvány sem működést, sem pedig érintkezőinek kialakítását tekintve nem kompatibilis a leváltására szánt microSD-vel, de úgy tűnik, a Samsungnál dolgoznak a megoldáson.

A legújabb hírek szerint a Galaxy Note 7 lehet az első olyan ultramobil eszköz, amiben felbukkanhat egy olyan kártyanyílás, ami mögött UFS és microSD kártyák fogadására képes olvasó dolgozik majd. Legalábbis erre következtetnek a Droid Life szerkesztői, akik közvetlenül a Samsungnál érdeklődtek az új szabvány jövőjéről. A koreai cég nyilatkozata szerint az UFS valóban nem kompatibilisek a jelenlegi megoldásokkal, de a hibrid foglalat dizájn már készen áll, és különféle iparági partnerekkel már dolgoznak azon, hogy integrálják a következő generációs eszközökbe.

Majdnem microSD...
Majdnem microSD... [+]

Eszerint könnyen lehet, hogy az augusztusban megjelenő termékben már használhatók lesznek az UFS kártyák is, noha erre még korai lenne mérget venni. Az viszont biztos, hogy amennyiben sikerül más gyártókat is meggyőzni az új olvasó használatáról, akkor az jelentősen felgyorsíthatná az új szabvány terjedését.

Előzmények

Hirdetés