Hirdetés

Új Asus csúcslap Intel processzorokhoz

Az Asus bejelentette az NVIDIA nForce 590 SLI chipsetjének inteles változatára épülő, csúcskategóriás P5N32-SLI Premium/WiFi-AP alaplapot. Az Intel valamennyi aktuális, LGA775 tokozású processzorát kiszolgáló lap négy memóriafoglalatába maximum 8 GB összkapacitású, DDR2-800 (vagy lassabb) modulok helyezhetők. Videokártyák számára két teljes sávszélességű PCI Express x16 aljzat áll rendelkezésre, így GeForce 7950 GX2-k használatával akár négy grafikus chip ereje egyesíthető. Egy fizikailag PCIe x16 formájú, de elektromosan csak nyolcsávos foglalat is került a lapra, mellyel kapcsolatban érdemes idézni a gyártó sajtóközleményét, melyben azt írják, ezt az NVIDIA érkezőben lévő fizikai gyorsítókártyájának szánják – egyéb részleteket azonban erről nem közölnek.

További bővítmények számára egy PCI Express x1 és két PCI aljzat biztosított, meghajtókat egy IDE csatornára, hat SATA II portra és egy SI chip jóvoltából két eSATA (II) kivezetésre lehet csatlakoztatni; a déli híd természetesen támogatja RAID kötetek létrehozását és az NVIDIA MediaShield szolgáltatást is. A DualNet technológiára alapozva a lapon két Gigabit Ethernet interfész található. A 802.11b/g specifikációnak eleget tevő vezeték nélküli hálózati interfész szoftveres úton hozzáférési pontként is működtethető. Nyolccsatornás hangról egy ADI 1988B lapka gondoskodik, van optikai és koaxiális SPDIF kimenet, és a hangrendszer a DTS szabvánnyal is kompatibilis. Nem maradhat el persze a FireWire támogatása sem.

A chipset és a nyolcfázisú tápellátó áramkör hűtése alapvetően passzív, hőcsöves megoldással történik, ám az Asus egy ventilátort is mellékel a laphoz. A gazdagon felszerelt, egyebek mellett Wi-Fi antennával és iránymikrofonnal együtt szállított alaplap automatikus és manuális tuninglehetőségek egész sorát kínálja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés