Hirdetés

Az ASUS alaposan átgyúrta multimédiás N notebook szériáját

A hivatalos bejelentésre még várni kell néhány hetet, de a Milánóban megrendezett DesignWeek 2012 keretein belül elég sok részlet kiderült néhány új ASUS szériáról, köztük a multimédiára kihegyezett N sorozatról is. Az N46, N56 és N76 értelem szerűen rendre 14, 15,6 és 17,3 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Az Intel hivatalos bejelentése után természetesen Ivy Bridge központi egységgel szerelt változatok érkeznek majd, bár a kezdetekben néhány Sandy Bridge-es variáns is várható.


(forrás: Notebook Italia) [+]

Dizájn szempontjából az N család új tagjai kinyitott állapotukban leginkább egy Apple MacBook Pro-ra hajaznak, vonalaik letisztultak, kifejezetten elegáns darabok. Burkolatuk jellemzően alumínium, azonban a különböző szekciók más-más felületkezelésben részesültek. A fedőlap feketére fényezett és szálcsiszolt, míg belseje nyers fém, amely selyemfényű kialakítást kapott. A szigetes billentyűzet mindegyik variánsnál rendelkezik háttégvilágítással, hogy sötétben is megkönnyítse a szövegbevitelt. Szintén a sorozat ismérve a Bang & Olufsen ICEpower SonicMaster hangrendszer, mely a szokásosnál nagyobb fedélzeti hangszórókkal és egy külső, dedikált mélynyomóval hivatott laptopokat megszégyenítő minőséget és hangerőt produkálni.


(forrás: Notebook Italia) [+]

Egy konkrét modell, az ASUS N56 specifikációja teljes egészében kiderült, így most ezt a masinát nézzük meg tüzetesebben – minden bizonnyal a széria többi tagja is nagyon hasonló kiépítésben és opciókkal lesz majd elérhető. A 15,6”-es, LED-es háttrévilágítású kijelző HD (1366x768), HD + (1600x900) és Full HD (1920x1080) felbontásban is rendelhető, így a legkülönfélébb igényeket is kielégíti a vételár felesleges terhelése nélkül. Az első „eresztés” Intel HM65 Express lapkakészlettel és Core i7-2670QM, valamint Core i5-2450M/2430M i3-2350M/2330M processzorokat tartalmazhat, ehhez két SO-DIMM foglalatba maximum 8 GB DDR3 memória párosítható. Mindegyik modell ugyan azt a dedikált videokártyát rejti, név szerint egy 2 GB-nyi DDR3 VRAM-mal megtámogatott NVIDIA GeForce GT 635M-met, az elfogadható üzemidőről a Super Hybrid Engine II hivatott gondoskodni, amely többek között az IGP és dGPU közötti váltogatást is végzi.


(forrás: Notebook Italia) [+]

Az adatok tárolása 500 GB – 1 TB kapacitású merevlemezen történhet, az optikai meghajtó DVD-író lehetősége mellett a kombinált Blu-Ray opció is választható. Az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi, a Bluetooth 3.0 + HS, valamint a HD felbontású kamera jelenléte egy ilyen laptopnál mondhatni kötelező jellegű. Csatlakozói között VGA, Mini D-Sub és HDMI videokimenetek, 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port, Gigabit Ethernet, memória kártyaolvasó és jack audioaljzatok találhatók.


(forrás: Notebook Italia) [+]

A 37,9 x 26,1 x 3,5 cm-es, 2,7 kg tömegű ASUS N56 vételára, csakúgy mint az N46 és N76 árcédulája még ismeretlen, de az már biztos, hogy heteken belül a boltok polcaira kerülhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés