Asus B53 dokkolós noteszgépek üzleti felhasználáshoz

Az Asus frissítette a kifejezetten üzleti felhasználásra szánt B sorozatát, azon belül is a 15,6”-es képátlóval rendelkező B53-as jelölésű család bővült új tagokkal. A biztonság jelen esetben is elsődleges és kulcsfontosságú szerepet tölt be, ezért fedélzetükön rázkódásálló merevlemez, SmartCard- és ujjlenyomat-olvasó, valamint TPM (Trusted Platform Module) chip is található, sőt, szoftveres szempontból az Asus Secure Delete biztosítja a nem kívánt adatok végleges törlését.


[+]

A B53E és B53S külsőre teljesen azonosak ,csupán a hardverkiépítésükben fedezhető fel egy fontos különbség. Mindegyik új notebook az Intel második generációs Core i3/i5/i7 (Sandy Bridge) központi egysége köré építkezik; az ezekben található integrált HD3000 grafikus alegység az esetek többségében tökéletesen elégséges. Azonban, ha ezen a téren picit magasabbak az elvárások, akkor a B53S-es modellek közül kell válogatni, melyek annyiban térnek el a B53E-s rokonoktól, hogy az IGP mellett dGPU-val is rendelkeznek, mely feladatkörben jelen esetben az AMD Mobility Radeon HD 6470M található.


[+]

A 15,6 hüvelykes, LED háttérvilágítású panel felbontása csak az átlagos 1366 x 768 pixelt éri el, viszont a kijelző felülete teljesen matt, így kültéren is jól olvasható marad. Memória tekintetében maximum 8 GB illeszthető a rendszerbe, az adatok tárolásáról pedig 320, 500, 640 vagy 750 GB kapacitású merevlemez vagy 160 GB-os SSD meghajtó gondoskodhat. Az integrált IEEE 802.11n-es Wi-Fi és Bluetooth adapter mellett vezetések Gigabit Ethernet, sőt, még egy V.92-es modem is helyet kapott a teljes körű kommunikáció végett.


[+]

A csatlakozók között a fentebb említetteken kívül 2 x USB 2.0, egy USB 3.0 és egy kombinált eSATA/USB port, D-Sub, HDMI és DisplayPort videokimenet, mikrofon bemenet, fülhallgató kimenet (ez egyben S/PDIF) és memória kártyaolvasó sorakozik. Szintén az üzleti felhasználásra utal az ExpressCard (34 mm-es) bővítési lehetőség is. A gyártó viszont úgy gondolta, hogy a hatékonyabb munkavégzéshez elengedhetetlen egy dokkoló, ezért az Asus Power Station II már az alapcsomag részét képzi. A notebookokban három- vagy négycellás Boston Power Sonata akkumulátorok táplálják a rendszert, amelyek elméletileg 900 feltöltési ciklus után is maximális teljesítményt nyújtanak, ráadásul az Asus Xpress Charge lévén egy teljesen lemerített telep 90 perc alatt 90%-os töltöttségi szintet érhet el.

Az újdonságok közül két konkrét modell már itthon is elérhetővé vált. A B53E-SO061X Core i3-2310M processzorral, 3 GB memóriával és 320 GB-os merevlemezzel 222 900 forintos, a B53E-SO060X pedig Core i5-2410M CPU-val, 4 GB DDR3 RAM-mal és 500 GB-os merevlemezzel 240 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron szerezhető be. A vételár az Asus Power Station II dokkolót és a Windows 7 Professional 64 bites operációs rendszert minden esetben magában foglalja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés