Hirdetés

Új Intel mobil processzorok - optimista kilátások

A világ legnagyobb processzorgyártója a második negyedévben mintegy 6,6-6,8 milliárd dolláros forgalommal számol, amely korábban 6,4-7,0 milliárd dollárra jósolt. Andy Bryant, a társaság pénzügyi-gazdasági vezetője szerint a kommunikációs chipek, azaz a hálózati eszközök és a mobiltelefonokba szánt chipek piacán némi visszaesés tapasztalható, ám ez nem befolyásolja az eredményeket.

A Wall Streeten 6,6 milliárd dolláros Intel-forgalommal és részvényenként 13 centes nyereséggel számolnak. Az előrejelzés hatására azonnal 21,84-ről 22,34 dollárra emelkedtek az Intel-részvények árai. Az Intel mindenesetre bizakodhat a jövőt illetően, hiszen a Bloomberg gazdasági ügynökség szerint jelenleg négyből három PC-ben Intel-processzor dolgozik és ez a tendencia a jövőben sem fog jelentősen változni.

*

Az Intel új mobil processzorokat és lapkakészleteket mutatott be hordozható notesz PC-khez. Az új termékek a Mobile Intel Pentium 4 processzor, az Intel Celeron processzor, valamint az Intel 852PM és GME lapkakészletek. A Mobile Intel Pentium 4 processzor (P4-C) egészen 3,06 GHz-ig terjedő frekvenciákon kapható, fogyasztása valahol a P4 és a P4-M között van.

A Mobile Intel Pentium 4 processzorral együtt az új lapkakészletek kihasználják a Double Data-Rate (DDR) 333 / 266 memóriák lehetőségeit (összesen max. 2 gigabájtig), illetve kezelik az 533 megahertzes rendszersíneket is. Az Intel 852GME lapkakészletben az Intel Extreme Graphics 2 technológiája található.

A Mobile Intel Pentium 4 processzor az Intel NetBurst mikroarchitektúrájára épül, 533 megahertzes rendszersínt használ és támogatja a speciális mobil tápellátás-felügyeleti funkciókat, így például az Enhanced Intel SpeedStep technológiát, valamint a Deep Sleep és Deeper Sleep üzemmódokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés