Hirdetés

Új Intel XScale-processzorok


A vállalat februárban jelentette be az azóta is rendkívül sikeres és keresett XScale-sorozatú processzorait, amelyeket elsősorban PDA-kba, ipari PC-kbe, sőt nyomtatókba vagy fénymásolókba is beépítenek. Ezt a termékcsaládot bővítették most két új taggal.

A PXA800EF az XScale PXA800F továbbfejlesztett változata és kifejezetten úgynevezett EDGE mobiltelefonokban és PDA-kban való felhasználásra készül. Az EDGE készülékek a hagyományos GPRS-továbbító képességekkel felruházott eszközöknél jóval gyorsabban továbbítják az adatokat. Eddig ehhez a funkcióhoz egyszerre több különböző chipre volt szükség. A PXA800EF azonban egy integrált lapka, amelynek az órajele 104 MHz, ám ez egészen 314 MHz-ig változtatható. A termék 4 MB Flash-memóriával, valamint 512 KB SRAM-mal is rendelkezik. A chip sorozatgyártása 2004 elejére indul majd meg, ára 100 ezres tételt figyelembe véve körülbelül 29 dollár lesz.

Az Intel a Xerox-szal közösen fejlesztett ki további két CPU-t, kifejezetten fénymásolókhoz, szkennerekhez és multifunkciós eszközökhöz. A processzorok típusjele MPX5800 és MPX5400. A különösen gyors munkavégzéshez akár két vagy több CPU is összekapcsolható. Az MPX5800 68, az MPX5400 51 dollárba kerül. Fejlesztők számára kapható egy szett is, ez 3000 dollárt "kóstál". Az Intel szerint a két processzor év végétől lesz kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés