Hirdetés

Új objektívek is várhatóak a Canontól, nem csak az EOS 5D Mark IV-hez

A régóta rebesgetett nagylátószögű zoomoptika mellett egy új alapzoom is érkezik.

A Canon úgy tűnik sok újdonsággal készül a közeljövőben, hiszen a régóta várt EOS 5D Mark IV mellett, melynek a mind a specifikációja, mind a külseje is ismert, úgy tűnik új objektíveket is kapunk. Szintén régóta terítéken van a Canon 16-35 mm F2.8L II leváltása, mely lassan egy évtizede mutatkozott be. A korábbi pletykák júniusi megjelenésről szóltak, azonban most úgy tűnik egy csokorban mutatkozik be sok mással együtt. A digicame-info.com ismét a hivatalos megjelenés és bemutató előtt jutott hozzá a képekhez, valamint a várható specifikációhoz, így már most kirajzolódhat, hogy mire is számíthatunk az új 16-35 mm esetében, ami mellé ráadásul érkezik egy új 25-105 mm F4L is.

Canon EF 16-35 mm F2.8L III USM

Az információk alapján jobb általános minőségre lehet számítani az összeszerelést és anyagokat tekintve, ami mellett hosszabb (127,5 mm vs. 111,6 mm) és nehezebb (790 g vs. 635 g) is lett. A tubus természetesen most is időjárásálló kialakítású, míg a belső felépítése némileg változott. A 16 lencsét a korábbi 12 helyett most 11 csoportba rendezték, ellenben maradt a két ultra alacsony szúrású (UD) és a három aszférikus tag, emellett többféle lencsebevonatot is kapott, köztük a mostanában népszerű víz- és szennyeződés taszító fluorit réteget. Immár 9 lamellás blende gondoskodik a szebb háttérmosásról, és bár az ultrahangos fókuszmotor gyűrűs kialakítása változatlan, jobb teljesítményt ígér. A minimális fókusztávolság 0,28 m lesz, a szűrőmenet 82 mm, míg a méret 127 x Ø88,5 mm-esre, a tömeg pedig a már említett 790 grammra várható.


(forrás: digicame-info.com) [+]

Canon EF 24-105mm F4L II IS USM

Ráncfelvarrást kaphat 11 év elteltével a népszerű 24-105 is, ahol szintén jobb összeszerelési és anyagminőségre lehet számítani, és a méret (118 mm vs. 107 mm) és tömeg (795 g vs. 670 g) itt is növekedett. A korábbi 18 lencse és 13 csoportból egy-egy eltűnt, ahogy az UD tag is, viszont több lett az aszférikus tagok száma, így már négy darabot találunk a korábbi három helyett a por és cseppálló tubusban és itt is megtaláljuk a fluorit bevonatot. A blendében immár 8 helyett 10 lamella dolgozik a még egyenletesebb bokeh érdekében. Szintén maradt a gyűrűs USM fókuszmotor, ahogy a 45 cm-es közelpont is, míg a hossz és a tömeg a fentiek szerint alakul, addig az átmérő 83,5 mm lett, 77 mm-es szűrőmenet mellett.


(forrás: digicame-info.com) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés