Új Tyan lap AMD-alapú kétprocesszoros szerverekhez

A Tyan újabb alaplapot jelentett be a napokban; a Thunder K8SE (S2892) jelzést viselő szerverlapba két AMD Opteron processzor illeszthető, akár az egy-, akár a kétmagos típusok közül.

A platform központi chipje az NVIDIA nForce Professional 2200, melynek munkáját egy AMD 8131 PCI-X alagút, egy Winbond W83627HF I/O-lapka és egy Analog Devices T7463 hardvermonitorozó chip segíti. A processzorokba integrált kétcsatornás memóriavezérlőkre összesen nyolc DIMM-aljzat csatlakozik, amelyekben legfeljebb 16 GB regiszteres, ECC-s DDR RAM helyezhető el.

Bővítőkártyák számára többféle foglalat is rendelkezésre áll. Az első PCI Express x16 foglalat vezetékei egy riser card alkalmazásával kétszer 8-as elrendezésben is használhatók, a második, fizikailag ugyancsak x16 formátumú aljzatban csak négy élő link van. Ezek között egy 32 bites, a 2.3-as szabványnak megfelelő PCI-foglalat, mellettük pedig összesen három 64 bites PCI-X bővítőhely, illetve egy fizikailag egy SO-DIMM-mel egyező, de funkciójában ugyancsak PCI-X aljzatként működő TARO interfész található.

A lapra négy SATA II meghajtó csatlakoztatható, amelyek az NVRAID 2.0 vezérlőnek köszönhetően RAID 0, 1 és 0+1 tömbökbe sorolhatók; IDE-eszközök számára két csatorna biztosított. A portok sorában nem hiányoznak a soros, párhuzamos, PS2 és USB 2.0 kapuk, grafikáról a kategóriában megszokott módon egy ATI Rage XL lapka gondoskodik. Hálózati interfészből összesen három van, két Gigabit Ethernet port a PCI-X buszra kapcsolódó Broadcom BCM5704C chip, míg egy 10/100 megabites Ethernet port egy PCI-os Intel 82551QM chip jóvoltából vehető igénybe.

A Thunder K8SE szerverlap forgalmazása a Tyan tájékoztatása szerint máris megkezdődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tyan

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés