Hirdetés

Új VR eszközök érkeznek a HTC-től

A PC-vel használható Vive Pro mellett az önállóan működő Vive Focus széria is frissült.

A HTC tegnap tartott online bemutatóján két új eszközről is lerántották a leplet, ráadásul mindkét headset azon a területen fejlődött a legtöbbet elődjéhez képest, ami a legfontosabb használat során: a megjelenítésen és a kényelmen.

HTC Vive Pro 2
HTC Vive Pro 2 [+]

 

A headsetek új, 5K (pontosabban szemenként 2,5K) felbontású kijelzőt kaptak, melyek már RGB alpixelekkel és 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkeznek, így a kapott kép nem csak élesebbnek, de folyamatosabbnak is tűnik majd használat közben. A hardverek emellett a lencséket illetően is frissültek, a korábbi 110 fokos látószög 120 fokosra nőtt, ezért kevésbé vesszük majd észre, hogy csak egy kijelzőt nézünk, és nem a valóságot magunk körül.

A Vive Pro 2 esetében inkább a belsőt fejlesztették, az immár a Qualcomm Snapdragon XR2 platformját használó, PC nélkül is működőképes Focus 3-nál azonban már kívülről is tetten érhető a változás, hiszen kicsit alakítottak a dizájnon a komfortérzet növelése érdekében, továbbá fejlesztették a hűtési rendszert, és az akkumulátort is könnyebben elérhető helyre, a hátsó pántra száműzték, hogy egyszerűbben cserélhessük azt akár menet közben is.

HTC Vive Focus 3
HTC Vive Focus 3 [+]

A két új headset a jelenlegi tervek szerint júniustól lesz megvásárolható, előbb a Vive Pro 2 kerül piacra 749 dolláros alapáron, ami kontrollerekkel együtt 1399 dollárra is felkúszhat, míg az 1299 dolláros Vive Focus 3 premierjére június 27-éig kell várnunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés