Hirdetés

Újabb gamer ház az ASUS mérnökeitől

A ROG Strix Helios után egy újabb gépházat dob piacra a tajvani gyártó, mely ezúttal a TUF Gaming szériát erősíti.

Már több, mint fél év telt el azóta, hogy nálunk járt az ASUS sokáig egyetlen gamereknek szánt számítógépháza, a ROG Strix Helios, mellyel kapcsolatban több negatívumot is fel tudtunk hozni. Tulajdonképpen a legtöbb felett még talán szemet is hunytunk volna, ha egy kicsit alacsonyabb összeg szerepel az árcédulán, ami a ROG termékekre általában nem jellemző.


[+]

A gyártó most egy újabb házról rántotta le a leplet, mely a GT301 elnevezést kapta és már nem a ROG, hanem a TUF Gaming sorozat tagja, amibe nem csak olcsóbb termékek tartoznak, de több gyártó palettáján is jelen vannak, ezzel megkönnyítve az egymáshoz passzoló dizájnnal ellátott termékek után keresgélők dolgát. Bár hírünk tárgyáról lemaradt a TUF eszközökről ismerős sárga szín, külső tekintetében mégis eltér az átlagos tucatházaktól. Ez köszönhető főleg az előlapnak, mely méhsejtrácsos kialakítást kapott, valamint ide került a Helioson a tetőlemez fölé kifeszített heveder, amit ezúttal a TUF GAMING felirat díszít.


[+]

A 482 x 426 x 214 milliméteres, üresen 7,2 kilós, acélból készült ház üveg oldallappal takart belterébe legfeljebb ATX méretű alaplapokat tudunk beszerelni, ebbe pedig maximum 320 mm hosszú grafikus kártyák és 160 mm magas processzorhűtők telepíthetők. Adattárolóból két 3,5 hüvelykes példány számára alakítottak ki helyet a tápegység kamrájában, SSD-ket pedig az alsó szekció takarólemezére, illetve az alaplaptálca hátoldalára rögzíthetünk, összesen négy darabot – utóbbi esetében a rögzítésre szolgáló keretek eltávolíthatók, amennyiben nincs rájuk szükségünk.


[+]

A rendszer hűtéséről gyári állapotban három ARGB-s és egy világítás nélküli, 120 mm átmérőjű ventilátor gondoskodik az előlap mögött és a hátoldalon, ezt igény esetén bővíthetjük további három darabbal a tetőlemez alatt, de vízhűtéshez szükséges radiátor beszerelésére is van lehetőségünk, maximum 360 milliméteres hosszig. A világítós légkavarók fényét a két-két USB 3.2 és jack csatlakozót is felsorakoztató I/O panelen elhelyezett gombbal is kapcsolgathatjuk, de a hatportos Aura Sync ARGB kontroller alaplapra történő csatlakoztatása után a szoftveres vezérlés is megoldható. A házhoz tartozik még egy fejhallgató tartó elem is, amit a tetőlap jobb vagy bal oldalára tudunk felcsavarozni.


[+]

Az ASUS TUF Gaming GT301 ház piacra kerülésének ideje és vételára egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés