Hirdetés

Újabb megfizethető laptoppal rukkolt elő az MSI

Bár biztosan sokakat elvarázsolt a tegnap bemutatott Sony VAIO X, de be kell látni, hogy az valószínűleg nem fog a legelterjedtebb készülékek közé tartozni. A most bejelentett MSI CR500-nak viszont minden esélye megvan erre, hiszen sem a kinézetét, sem a beltartalmát tekintve nincs oka szégyenkezésre, és várhatóan az ára is mérsékeltebb lesz.

Az MSI Classic nevezetű, klasszikus formájú, mindennapi használatra szánt családja még a Computexen mutatkozott be, ez egészült most ki egy új géppel. A CR500 15,6 hüvelykes, LED háttérvilágítású megjelenítőt kapott, melynek felbontása a manapság egyre elterjedtebb 1366x768 pixel. A processzorválaszték az Intel Core 2 Duo Mobile központi egységeire épül, a chipset szerepét az NVIDIA MCP79MVL tölti be. A gépbe maximálisan 4 GB memória helyezhető, a grafikáról pedig az integrált GeForce 8200 M G gondoskodik. Ellátták az MSI ECO Engine szolgáltatásával is, amely a hatékonyabb energiagazdálkodásban segít.

A laptopban legfeljebb 500 GB-os winchester kaphat helyet (alapkiépítésben egy 250 GB-os darab van benne), optikai meghajtóként pedig egy DVD-írót használhatunk. Természetesen nem maradt ki a kártyaolvasó és az 1,3 megapixeles webkamera sem. A csatlakozók terén a szokásos a kínálat, a hangkiemenet és -bemenet mellé D-Sub, HDMI, Gigabit Ethernet és három darab USB port került, de találunk egy ExpressCard aljzatot is. A vezeték nélküli hálózatokhoz a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és az opcionális Bluetooth modul segítségével tudunk csatlakozni. A hatcellás akkumulátorral együtt 374 x 247 x 18-30 mm méretű és 2,48 kg tömegű MSI CR500 előtelepített Windows Vistával érkezik, de hogy pontosan mikor és mennyiért, arról még nincs információ. Az azonban biztos, hogy a megfizethető kategóriába fog tartozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés