Újabb svájci bicska, megérkezett a Kingston MobileLite Wireless G2

A Kingston egy éve mutatta be a MobileLite Wireless-t, amit leginkább vezeték nélküli kártyaolvasóként és médiatárnak lehetett aposztrofálni, ami egyben póttöltőként is funkcionált. A második generációs eszköz azonban egy kicsit túlmutat az eredeti koncepción, nem mellesleg a már meglévő funkciókon is sokat reszeltek a Kingston mérnökei. Az új termék ugyanis valamivel nagyobb lett (129,14 x 79,09 x 19,28 mm), tömege pedig 98 grammról 171 grammra hízott, ami tekintélyes növekedés, de betudható annak, hogy az 1810 mAh-s akku helyett most 4640 mAh-s került a burkola alá, ami 13 óráig képes táplálni az eszközt, ha energiáját nem póttöltő funkcióra használjuk, erre ugyanis most is van lehetőség.


[+]

Továbbra is szerves része az összeállításnak a kártyaolvasó, ami mostantól a microSDHC/XC kártyákkal is képes biztosan megbirkózni, PC-hez illesztve pedig USB-s kártyaolvasóként működni. USB 2.0-s portján más USB csatolófelületű tárolókkal is képes kommunikálni és adattárként kezelni. Bármelyiket is használjuk, az eszköz képes mintegy NAS-ként funkcionálni, és az ezeken található állományokat iOS/Android rendszert futtató telefonokra, tabletekre streamelni az integrált IEEE802.11g/n Wi-Fin keresztül. Ráadásul a médiamegosztó funkció révén az kapcsolódó mobil eszközzel készített képek, videók a mellékelt alkalmazás segítségével azonnal továbbíthatók (camera roll) a MobileLite Wireless G2 tárolójára, ezeket pedig bárkivel megoszthatók, vagy akár innen is kiposztolhatók a közösségi oldalakra.


[+]

Továbbá újdonság a router funkció megléte, amihez Ethernet csatlakozót is kapott, így a termék képes vezetékes vagy más vezeték nélküli hálózatok, illetve az USB-n hozzákapcsolt 3G modemek internet-hozzáférését, hálózati kapcsolatát egyaránt tovább osztani a hozzá csatlakoztatott kliensek számára.

A Kingston MobileLite Wireless G2 15 000 forint körüli áron itthon is elérhető már.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés