Hirdetés

Újabb túlmelegedő, tűzveszélyes notebook akkukra bukkant a HP

2016 közepén beszámoltunk a HP visszahívási akciójáról, amiben világszinten mintegy 41 000 darab, HP, HP Compaq, HP ENVY, HP Pavilion, HP ProBook notebookokhoz gyártott, gyárilag adott és utólag megvásárolható akkumulátor volt érintett. Úgy tűnik, ez csak egy kis szelete volt a hibás példányoknak, ugyanis az USA-ból és Kanadából további túlmelegedő darabokat jelentettek, és ezek között volt olyan is, ami valóban lángra is kapott.

A HP megvizsgálva az eseteket a korábbi visszahívási akciót meghosszabbította, illetve kiterjesztette további akkumulátorokra. Ebből kifolyólag a visszahívásban most már a 2013 márciusától 2016 októberéig eladott HP, HP Compaq Presario, HP ENVY, HP Pavilion, HP ProBook notebookok tartozékként adott akkuja, illetve ezekhez utólag megvásárolható gyári egységek az érintettek, azaz mintegy további 101 000 darab. A hibás példányok vonalkódján a 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL és 6EBVA jelölések szerepelnek, de a vállalat most is felhívja rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor érintett a visszahívásban, ezért a cserejogosultságot ellenőrizi kell a HP erre a célra létrehozott weboldalán. Azoknak is javasolt az újbóli ellenőrzés, akik a korábbi felhívás nyomán már ezt megtették és negatív eredményt kaptak! Az akkumulátor ellenőrzése történhet a HP Battery Program Validation Utility szoftverrel, illetve manuálisan is. Mindkettőhöz az alábbi weboldal nyújt segítséget.

A HP ez esetben is javasolja, hogy a felsorolt gépek tulajdonosai ellenőrizzék akkumulátoraik esetleges érintettségét. Amennyiben az akkumulátor a visszahívása hatálya alá esik, úgy javasolt az akku használatának mellőzése, és a cseréig javasolt a notebookot külső áramforráshoz csatlakoztatva, akkumulátor nélkül használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés