Újra a biztonság nevében üzemképtelenek a HP egyes nyomtatói

Egyes termékek egy kis ideje nem nyomtattak az utángyártott tonerkazettákkal.

Szinte napra pontosan egy éve, szeptember 13-án történt, hogy a HP több nyomtatója egy hibaüzenetben tudatta a felhasználóval, hogy tonerkazettája hiányzik vagy sérült, és ezért nem tud nyomtatni. Valójában csak utángyártott volt a kellékanyag, a nyomtatókban pedig bekapcsolt egy előre beállított védelem, ami nem engedélyezte a termék további működését. Ennek a HP szerint biztonsági oka volt, de akkora felháborodás övezte az eseményt, hogy a cég inkább visszavonta a mesterséges korlátozást egy új firmware-rel.

Most újra megtörtént ez az esemény, méghozzá az OfficeJet Pro 6230, 8610, 8620, 8630, 8640, 8660 és 6830, OfficeJet 6810 és 6820, illetve az OfficeJet Pro X451dn/dw, X476dn/dw, X551dw és X576dw sorozatba tartozó nyomtatókkal. A helyzet annyiban kedvezőbb, hogy a HP előre felkészült, és már ki is adtak egy új firmware-t, ami kikapcsolja ezt az úgynevezett Dynamic Security funkciót. Utóbbi az alábbi oldalon letölthető, és a Windows 7, 8, 8.1, 10, illetve a macOS 10.9, 10.10, 10.11 jelölésű operációs rendszereken futtatható a telepítő a megadott utasításokat követve.

A fenti üzenet persze nem jutott el mindenkihez, illetve leginkább azt lehet mondani, hogy a többség nem kapta meg, így megnőttek a panaszok a kereskedők és a szervizek felé. Ezzel a hivatalos csatornák nem tudnak mit kezdeni, csak a fenti oldalon található firmware segíthet, vagy át kell állni gyári tonerkazettákra.

A HP a fenteik mellett kiemelten ajánlja a gyári tonerkazetták használatát akkor is, ha a Dynamic Security funkciót inaktiváló firmware-rel dolgozik a nyomtató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés