Újra működnek a HP nyomtatói az utángyártott tonerkazettákkal

A vállalat kiadott egy firmware frissítést, ami visszavonja a biztonság érdekében bevezetett korábbi limitációkat.

Nagyjából három hete írtunk arról, hogy szeptember 13-án számos HP nyomtató vált működésképtelenné, ugyanis az említett naptól kezdve nem fogadták el az utángyártott tonerkazettákat. Ennek a HP szerint biztonsági oka volt, de akkora felháborodás övezte az eseményt, hogy a cégnek lépnie kellett, így még az előző hónap végén megígérték, hogy ezt a mesterséges korlátozást visszavonják egy új firmware-rel.

Megjött a "javítás".
Megjött a "javítás".

A jó hír, hogy elkészült ez az új frissítés, amit le lehet tölteni az érintett nyomtatókhoz, és ezek újra nyomtatni fognak az utángyártott tonerkazettákkal. A HP a történtekért nem kért elnézést, de elismerték, hogy rossz kommunikációt alkalmaztak. Mindemellett a vállalat kiemelte, hogy a jövőben fenntartják maguknak a jogot, hogy a biztonság érdekében megtiltsák az egyes, harmadik féltől származó kellékanyagok működését.

A hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes – az aktuális firmware telepítése után – manuális üzemmódra váltani a nyomtató frissítési stratégiáját, mivel ezzel elkerülhetők lesznek a mostanihoz hasonló esetek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés