USB-s apróságok a Media-Tech, a DeLOCK és a Microsoft jóvoltából

Manapság már sokszor a notebook 3-4 USB portja is kevés a különböző kiegészítők csatlakoztatásához, hiszen a legtöbb periféria ezt a népszerű interfészt használja. Amennyiben nem bizonyulna elegendőnek a „gyári” bővítőhelyek száma, megéri beruházni egy elosztóra.

Media-Tech MT5016
Media-Tech MT5016

A Media-Tech MT5016 típusjelzésű USB hubja hét foglalatot kínál, amelyek kellően nagy távolságra helyezkednek el egymástól, hogy két nagyobb terjedelmű, szomszédos eszköz is csatlakoztatható legyen. Minden egyes port mellett van egy LED, ami az aktivitást mutatja. Az áramellátás egy Y kábeles csatlakozópár dolga, és a különböző USB-k akár le is kapcsolhatók. A nem is olyan kicsi, 92 grammos és 105 x 46 x 20 mm-es eszköz ára 3300 forint.

Hogy a csatlakozók ne maradjanak üresen, arról a DeLOCK gondoskodhat. Az USB-s lámpácskák háromféle színben, fehérben, feketében és pirosban kaphatók, és főleg egy sötét szobában jönnek jól, ha szükség van némi környezeti fényre vagy a billentyűzet megvilágítására. Az egy darab LED fogyasztása nagyon csekély, mindössze 0,1 watt. A lámpák 28 cm-es nyaka tetszés szerint hajlítgatható, így kényelmesen be lehet állítani a fényforrás irányát. A DeLOCK LED Notebook light modellek már 1100 forintért beszerezhetők.

DeLOCK LED Notebook Light
DeLOCK LED Notebook Light

Szintén egy USB portra van szükség a Microsoft kameráinak csatlakoztatásához. A LifeCam HD-5000, HD-5001 és HD-6000 típusjelzésű modellek alapja ugyanaz a szenzor. Az autofókusszal rendelkező kamerákkal 4 megapixeles állóképeket lehet létrehozni, és 720p felbontású, 30 fps sebességű mozgóképek rögzítésére képesek.

Microsoft LifeCam HD-5001
Microsoft LifeCam HD-5001

A készülékek rendelkeznek a Microsoft TrueColor technológiájával, ami tulajdonképpen szoftveresen módosítja a kép gamma görbéjét, így jobban láthatók a túl- vagy alulexponált részek. A körülbelül 50 dollárba kerülő HD-5000 és HD-5001 közötti egyetlen különbség, hogy míg az előbbi modellnek fekete, addig az utóbbinak fehér az előlapja. Az elsősorban notebookokhoz ajánlott, 60 dolláros HD-6000 feje 360 fokban elforgatható, így rugalmasabb használatot biztosít.

Microsoft LifeCam HD-6000
Microsoft LifeCam HD-6000

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés