Végre komolyan csökkenhetnek a memóriaárak?

A DRAMeXchange jelentése szerint ebben a negyedévben közel 20 százalékos visszaesésre is számíthatunk.

Túl szép, hogy igaz legyen? A TrendForce DRAMeXchange részlegének legújabb tanulmányában azt jósolják, hogy 2019 első negyedévében nagyjából 20 százalékos árcsökkenésre számíthatunk a RAM-ok piacán, köszönhetően a nagy raktárkészletek és a vártnál alacsonyabb kereslet kombinációjának.


[+]

A folyamatot illetően az elemzők arra számítanak, hogy még ebben a hónapban 10 százalékkal zuhannak a modulok árai, és ez a trend februárban illetve márciusban is tovább folytatódik majd – a legjelentősebb változás mondjuk pont a szerverekbe szánt egységeknél várható. A fontosabb gyártók közül főleg a Micron az, aki már eddig is árcsökkentéssel reagált a helyzetre, így nekik nagyjából sikerült is letornázni a raktárkészletet, de a dél-koreai források még nem lépték ezt meg, így ott ez egyelőre tovább nő, amely folyamat akár az egész 2019-es évre biztosíthatja a DRAM árak ereszkedését.

Ez a trend közép- és hosszútávon azt is jelenti, hogy a korábban nagyon jól élő gyártóknak most egy ideig alacsonyabb profitszintre kell berendezkedniük, sőt, a modulgyártókkal együtt akár veszteségbe is fordulhatnak.

Előzmények

Hirdetés