Hirdetés

Veszi az adást az AMD

Az AMD a hét elején jelentette be, hogy három új tévévevővel bővíti ATI TV Wonder márkájú termékcsaládját. Ezek közül az egyik egy kombó tunerrel ellátott külső vevőegység, a másik kettő a korábbi TV Wonder 650 kártyák egyszerűbb változatainak felel meg – ezek ugyanazt a tudást nyújtják, csak az egyik PCI, a másik PCI Express x1 csatolóval érkezik.

Utóbbiak az ATI TV Wonder 600 típusjelzést viselik, és hibrid vevőjük révén egyaránt – de nem egyszerre – alkalmasak analóg és digitális adások vételére, ugyanakkor a drágább típusokkal ellentétben nem kínálnak hardveres MPEG-2 tömörítést. Az ennek megfelelően elsősorban alapvető feladatokra alkalmas TV Wonder 600 bővítőkártyákat 99 dolláros egységáron kínálja a gyártó, egyelőre csak az Egyesült Államokban.

A két egyszerű bővítőkártya mellett megjelent a kínálatban a bonyolultabb felépítésű ATI TV Wonder 650 Combo USB nevű külső vevőegység is, mely egy az egyben a beépíthető típus tudását nyújtja, azaz kombó tunerrel rendelkezik (ezek a hibrid megoldásokkal szemben egymástól teljesen függetlenül, egyszerre képesek kezelni az analóg és digitális jeleket), továbbá hardveres MPEG-2 tömörítést is nyújt. Ezt az újdonságot elsősorban noteszgépek tulajdonosai számára ajánlja a gyártó, amennyiben a szerényebb tudású, ám jóval könnyebben mobilizálható TV Wonder 600 USB nem felelne meg az igényeknek.

Az ATI TV Wonder 650 Combo USB 149 dolláros áron kerül forgalomba, a végösszegben mindhárom újdonságnál benne foglaltatik az ATI Catalyst Media Center programcsomag, mely videók, tévéműsorok rögzítését, visszajátszását, DVD-re írását, videók konvertálását teszi lehetővé, ezenkívül módot ad Windows XP MCE-be vagy a Vista Media Centerébe történő integrációra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés