Hirdetés

Vízhűtéses PC a bourbonös hordóban

Ha megvan az emberben az alkotói hajlam és mellé még némi kétkezi képzettsége is van, egészen egyedülálló dolgok születhetnek a semmiből.

A joshkroger nicket használó, tehetséges reddit felhasználó egyszer csak úgy döntött, hogy az ő igényeit nem minden téren elégítik ki a polcról leemelhető alkatrészek, így egy teljesen egyedi, vízhűtéses rendszer építésébe kezdett. A vasnak otthont adó "gépház" gyanánt egy bourbonös hordóra esett a választása, melyet először elemeire bontott, majd a hardverek rögzítését megkönnyítendő egy donorház komponenseivel kiegészítve újra összelegózott.


(forrás: imgur.com) [+]

A procedúra  hosszúnak bizonyult, mert a lécek egy részének oldalait le kellett gyalulni, hogy azok kellően laposak legyenek a leendő oldalsó panelek számára. Az "optikai tuninggal" sem bánt kesztyűs kézzel az úriember, hiszen a hordót eredetileg egyben tartó fémpántok darabjait is újrahasznosította, és a kifejezetten autentikusnak ható végeredmény önmagáért beszél. Az építési folyamat nem kevés fűrészeléssel és kézi reszeléssel járt, hogy minden részlet rendesen passzoljon, majd a lécek frigyét ragasztó véglegesítette.

(forrás: imgur.com) [+]

Miután elkészült a ház, josh kartondobozokból készített méretarányos dummy hardvereket, hogy pontosan meghatározhassa a felfogatási pontokat, ami láthatóan sikerült is neki. A jéghegy csúcsa azonban a vízhűtés sárgarézből készült csövezése, illetve a kiegyenlítő tartályként funkcionáló, igazi bourbonös üveg. Ha ez nem volna elég, a hűtőfolyadék is megkapta az alkotói gondoskodást, ugyanis az amerikai megyéről elnevezett whiskey árnyalatára lett színezve. Már csak egy csipetnyi RGB világítás hiányzott a receptből, de persze az sem sokáig.

(forrás: imgur.com) [+]

A gépsárkány alapja sem mondható egyszerűnek; a reddit tag által posztolt, hőmérsékleti és túlhajtási mutatókat tartalmazó screenshotok egy Intel Core i7-9700K processzorról és egy EVGA RTX 2080 Ti-ről árulkodnak, szóval nyers teljesítmény szempontjából sem áll rosszul a szemrevaló kreálmány szénája. Ha valakit esetleg egy kicsit jobban érdekelne a gyártási művelet, az Imguron nézelődve számos, kommenttel is ellátott fényképre akadhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés