A VTX3D is a csúcsra tör a Radeon HD 7990-nel

Bár az AMD Radeon HD 7990-ből úgy néz ki, hogy nem lesz hivatalos modell a TUL érdekeltségébe tartozó cégek, mint a PowerColor és a Club 3D már előálltak összesen három darab megoldással. Nem elhanyagolható azonban, hogy a VTX3D-ben is komoly részesedése van a TUL néven ismert vállalatnak, így borítékolható volt, hogy lesz legalább még egy Radeon HD 7990.


[+]

A VTX3D megoldása lényegében megegyezik a PowerColor Radeon HD 7990-nel, leszámítva a ventilátorok matricáját. Ennek megfelelően a termék két darab Tahiti kódnevű cGPU-t alkalmaz, melyekhez 3-3 GB kapacitású GDDR5 szabványú fedélzeti tár kapcsolódik 384 bites memóriabuszokon keresztül. A 2048 darab shader részelemmel dolgozó grafikus processzorok 900 MHz-es alapórajelen működnek, mely érték a másodlagos, úgynevezett OC BIOS használatával 925 MHz-re növelhető. A memórialapkák effektív órajele 5,5 GHz, ami a Radeonok között megszokottnak számít.

A további tuningról a rendkívül méretes, három ventilátorral dolgozó hűtő gondoskodik, a tápellátást pedig három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó biztosítja. A csomag extrája a VGA alátámasztásáról gondoskodó PowerJack is, mely jó szolgálatot tehet a termék súlyát figyelembe véve. A VTX3D Radeon HD 7990 hamarosan elérhető lesz, 800-900 dollár közötti várható árcédula mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VTX3D

Előzmények

Hirdetés