Problémás SSD-k miatt perelték be a Western Digitalt

A négy termékcsaládot érintő ügyből akár csoportos kereset is lehet.

Májusban számoltunk be arról, hogy bizonyos SanDisk Extreme SSD-kkel problémák vannak, és azóta kiderült, hogy egyes Western Digital modellek is hasonló gondokkal küzdenek. Bár a gyártó egy új firmware-rel reagált a helyzetre, valójában ez nem igazán jelentett megoldást, ugyanis az érintett meghajtók tulajdonosai továbbra is arra panaszkodnak, hogy az eszközök szimplán leválnak az adott PC-ről, így technikailag olvashatatlanok lesznek, de egyre többen számolnak be véletlenszerű meghibásodásokról.

Az ügy odáig fajult, hogy Nathan Krum beperelte a SanDisket birtokló Western Digitalt, ugyanis állítása szerint a 2 TB-os SanDisk Extreme Pro SSD-je egy nem közölt hiba miatt meghibásodott, és a felperes úgy gondolja, hogy ez érinti a január óta piacra került SanDisk Extreme Pro, Extreme Portable, Extreme Pro Portable, illetve Western Digital My Passport SSD-ket.

A jelenlegi törekvés az, hogy az ügyet csoportos keresetként hitelesítsék, ami lehetőséget adna az érintett felhasználók panaszainak egységes képviseletére. Nathan Krum szerint a Western Digital ügyfelei széles körben számoltak be meghajtóhibákról és adatvesztésről, és a cég tisztában van a gonddal, de nem tesz eleget az elhárítása érdekében. A vád szerint ráadásul a júliusban megjelent R332G190-es firmware hátrányosan érinti a meghajtók megbízhatóságát.

Egyelőre a helyzet nem néz ki jól a Western Digital számára, mivel láthatóan gondok vannak az említett hardverekkel, amelyeket az újabb firmware-ek sem számolnak fel maradéktalanul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés