Hirdetés

A februári Catalyst helyett egy Windows 8-as driver érkezett

Érdekes dolog történt az elmúlt hónapban, ugyanis nem érkezett meg menetrendszerűen a WHQL aláírással rendelkező aktuális havi Catalyst meghajtó. Az AMD még a hónap közepén kiadott egy 12.2-es Pre-Certified drivert, ám a WHQL aláírás általában két hétnél több időt vesz igénybe, így lehetett sejteni, hogy a fejlesztés csúszik. Érdeklődtünk a helyzetről, és az AMD szóvivője elmondta, hogy a 12.2-es WHQL driver a következő hét elején megérkezik, de pontosan ugyanaz lesz, mint az előbb linkelt Pre-Certified driver, így aki nem tud várni, már most telepítheti. Viszonylag sok változás történik, és mindenről még az AMD előzetes dokumentációja sem számolt be teljesen, ám a WHQL driver megérkezésével az összes újítást ecseteljük.

A február azonban mégsem telt el új Catalyst nélkül, ugyanis a Windows 8-hoz elkészült az iparág első WDDM 1.2 kompatibilis grafikus meghajtója. Az operációs rendszer felhasználói előzetesét február utolsó napján tette elérhetővé a Microsoft, melyről társoldalunk be is számolt. Ehhez az AMD azonnal bemutatott egy olyan drivert, ami az összes új funkciót támogatja. Az alábbi linken elérhető, 8.93.7 RC10-es eszközillesztő a 12.1-es Catalyst funkcionalitását kínálja kiegészítve a WDDM 1.2 extráival, azaz a natív sztereó 3D és a Unified Video API támogatásával, továbbá a képernyőkezeléssel és az energiagazdálkodással kapcsolatos új fejlesztések is működnek.


[+]

A Windows 8-as Catalyst 32 és 64 bites operációs rendszerre is telepíthető, ám egyelőre csak a Radeon HD 5000, 6000, Mobility 5000, 6000M, 7000M, FirePro és FirePro 3D szériás kártyákhoz, valamint az eddig megjelent Vision APU-khoz jó. Az új generációs HD 7000 szériás kártyák támogatása egy későbbi frissítésben lesz benne. Információink szerint a korábban megjelent Radeon HD szériás grafikus vezérlők teljes támogatása is megoldott lesz, de csak a Windows 8 tényleges startja előtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés