Windows blog: 2013-ban is megrendezésre kerül az Imagine Cup

A Microsoft idén is megrendezi az Imagine Cup elnevezésű világméretű technológiai versenyét, melyre 4 fős diákcsapatok jelentkezését várják. Az idei megmérettetés összdíjazása 300 000 dollárra rúg, ami a versen történetének eddigi legmagasabb összegének számít, így az egyes kategóriák győztesei akár 50 000 dollárt is kaphatnak ötletük megvalósítására.

A 2003 óta minden esztendőben megrendezésre kerülő versenysorozatban 190 ország több, mint másfél millió tanulója vehetett már részt, mely a díjakon felül értékes tapasztalatokat és kapcsolatteremtési lehetőséget is biztosít a fiataloknak. A tizenhatodik életévüket betöltött diákok idén is valamely Microsoft platformra (azaz Windows 8-ra, Windows Phone 8-ra vagy Windows Azure-ra, játékok esetén ezeken felül Xbox Indie Games és Kinect SDK használatával) készült alkalmazásokkal nevezhetnek három kategóriában. A Games (Játékok), Innovation (Innováció) és World Citizenship (magyarosított elnevezéssel: Segít a technológia) kategóriákban három-három nemzetközi helyezést lehet elérni az egyes országokat képviselő csoportok versenyében, melyek 5, 10 és 50 ezer dolláros jutalommal járnak. A nemzetközi döntő verseny idén augusztus 8-a és 12-e között kerül megrendezésre Szentpéterváron, melyet az egyes országok döntői előznek meg a tavasz folyamán.

Az április 4-ei magyarországi megmérettetés során a jelentkezőknek angol nyelvű prezentáció keretein belül kell ismertetni alkalmazásaikat, a három kategória indulói közül a szakmai zsűri egy induló csapatot választ hazánk képviseletére – a tavalyi évben a Turtle Games nevű csapat tette ezt, szép eredménnyel. A hazai forduló győztesei mellett azonban lehetőség van egy későbbi online forduló segítségével elnyerni a világdöntőn való szereplés jogát is. Az országos döntőre 2013. március 10-éig a Microsoft Magyarország fejlesztői portálán keresztül nevezhetnek a csapatok.

Inarus

Azóta történt

Előzmények