Hirdetés

XBox 2 AMD processzorral?

Azt tudjuk, hogy a már pár hete kapható XBoxot Intel processzor hajtja. Azt is sejteni lehetett, hogy a Microsoft - ahogyan a Sony is a PlayStation sorozat esetében - folyamatosan fejleszti majd az újabb generációkat az adott konzolból.

Az XBox 2 fejlesztése már elkezdődött. A kérdés csupán az, hogy mi lesz benne. És itt jön a képbe az AMD, ugyanis a Microsoft és az Intel nincs közös nevezőn a következő típussal kapcsolatban. Az Intel nem csak a procit, hanem az integrált videochipet is szereté szállítani, egyértelműen azért, hogy a lehető legtöbbet vegye ki a szoftveróriás Microsoft zsebéből.

Bill Gates és társai azonban ebből nem kérnek, elvégre az XBox direkt a kiváló, korszerű grafikájáról híres, a következő szériába pedig még erősebb GPU kell, tehát az Intel szóba sem jöhet. A Microsoftnak különben is az nVidia-val van szerződése.

Tehát könnyen elképzelhető, hogy a következő XBoxot már AMD Thoroughbred processzorral fogjuk a polcokon látni. Persze az Intel pártiak már fanyalognak, hogy legalább a konzolokhoz ne nyúljon az AMD, de a Microsoft újtai kifürkészhetetlenek...

Azóta történt

Hirdetés