Az XFX-é lehet az első passzív hűtésű Radeon RX 460

Elsőként mutatnak be ventilátormentes VGA-t a kisebbik Polaris 11 GPU-ra építve.

17,8 centiméter hosszú nyomtatott áramköri lapra építette az egy pár nikkelezett hővezető csővel megerősített, alumínium lamellákból álló passzív hűtését az XFX, melynek feladata, hogy ventilátor nélkül hűtse a maximum 75 wattos TDP-vel rendelkező AMD Radeon RX 460 grafikus magot és VRM-et.


[+]

A két kártyahelyet elfoglaló VGA 128 bites buszon kapcsolódó 4 GB-nyi GDDR5 memóriachipjeit szemmel láthatóan nem hűti ez a fajta megoldás, illetve külön passzív bordák sem kerültek a lapkákra. A gyártó leírása szerint alapállapotban a maghőmérséklet 33, terhelve pedig 62°C körül tetőzik, ami egyfajta iránymutatásként szolgál, hiszen az értékek nagyban függenek a környezeti hőmérséklettől és a ház szellőzésétől is – ez utóbbival amúgy is érdemes rásegíteni.


[+]

Tuningot ne várjunk, így minden bizonnyal meg kell elégedni az 1090 és 1200 MHz-es alap és PowerTune órajelekkel, de biztosat majd csak azt követően lehet mondani, ha a gyártó közreadta a technikai paramétereket. Ami nagyon valószínűnek tűnik, az a 150 dollárnak/135 eurónak megfelelő árcédula, ám kérdéses, hogy Ázsián kívül mikor lesz elérhető a termék, erről ugyanis egyelőre nincs semmi hír.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés