Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz DBob #76917 üzenetére

    Igazából az a baj hogy itt a retró topik szerintem inkább nagyrészt a különlegesebb hardverekről szól.
    A használt régi irodai gép szerintem nem kimondottan ezen topikba való, kivéve persze ha valami 20-30+ éves példányról van szó.
    Azaz ha most itt írnék egy 478-as celeronos sulinetes vagy brand csodáról szerintem kevesebb embert érdekelne mint ha mondjuk ugyanezen platformnál Abit IC7, p4 extreme HT stb-ről írnék. Hozzáteszem valami über negatív fos gépet azért kipróbálnék (sis chipset, sd66 ramokkal celeron 1.7ghz meg valami mx4000 videókártya 32bites ramokkal :DDD vargáné táppal)
    Ugyanígy s370-nél egy TUSL2-C, ST6 és egyéb lapos gép érdekesebb mint mondjuk egy mercury csoda. Nekem a p3 korszak kimaradt ezért pótolom most itt.
    Socket A meg NF7 már nem érdekel, sokáig volt de inkább lenne egy DFI lapom ebből a platformból. A64 időszak sem mozgat meg, 775-ökön is végigjártam a ranglétrát quadtól kezdve a dual rendszerekig, 1366 és 2011-nél is kimaxoltam mindent amit lehetett 2011v3-nál is volt 18 magos 128gb ddr3 ramos szörnyem is igaz rendelésre kérték.
    Ugyanígy videókártyáknál nálam retróból az Geforce MX(200-MX460) stb is kuka kategória de mondhatnám az Ati 9200/9250/9550/9600-ast is mert bár jó kártya de annyi van belőle hogy legutóbb méhbe adtam le több darabot is úgy hogy csavarhúzóval tördeltem le róluk a bordákat. Viszont egy 9600XT vagy nagyobb ritkább már érdekesebb.
    Bevallom 10+ éve C64-eket dobáltam ki szó szerint hegyekben álltak annyi volt, nem kellett senkinek. De voodoo kártyák árai is nemrég mentek fel.
    Röviden a retró nekem azt jelenti hogy érdekes (de nem kell hogy ritka legyen) hardverekkel bütykölünk vagy használjuk az akkori szoftverekkel.
    Szóval nekem szemét az amit már meguntam, nem feltétlen jelenti azt hogy az nem esik egybe azzal hogy minden kuka mellől lomizható.
    Voodoo meg maga a technológia miatt volt érdekes, mert azért valljuk be a saját korában a kései típusok nem voltak sem gyorsak, sem jó képminőséget sem adtak és kályhák is voltak. Oké van pár glide-os cím amiben szépek és gyorsak de ott vége is a történetnek.
    Nekem nagy vonalakban nagyrészt a retró inkább az akkori top vagy ritka hardvereket jelenti.
    Nehéz meghatározni hogy az átlag retrósak mi jön be, de szerintem a nagy többséget nem érdeklik a kommersz sulinetes és olcsóbb brand gépek.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák