Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    Én is megkaptam + beüzemeltem a pingponglabdás 5700-at, de még nagyon az ismerkedési fázisban vagyok. Lehet későbbiekben fel flashelem XT-re, vagy valahogy megoldom hogy gyorsabban menjen, de egyelőre csak Wattmanban kapott egy 1850MHz / 951mV beállítást. Előbbit feljebb nem engedi tekerni a saját BIOS-ával, utóbbival meg a nem értem rá nagyon játszani, 930mV-al nem volt stabil, 951-el most megy jól, lehet valahol a 2 közt is jó lenne még, passz. Kb. 1800MHz a valós órajele így.

    Hangerőre (nyilván?) jóval hangosabb mint az iChill 1070Ti volt, de a régi referencia Vega56-omnál meg azért bőven halkabb. Ami érdekes hogy valahogy mélyebb hangja van mint a többi ventinek a házban, így bőven megkülönböztethető/kihallható (már terhelés alatt, üresjáratban néma, pedig ref. nem kapcsolja ki a ventit), viszont ezt a mélyebb jellegű hangot a fejhallgatóm valahogy jobban tompítja. :K
    Összességében kihallható ugyan, de még épp nem zavaró. Hangszóróval lehet az lenne, nem tudom, vagy 20 éve nem játszottam úgy. :U

    Egyelőre viszont úgy tűnik hogy az a hiba amit itt többen emlegettek érezhető nálam is, 19.11.2 driverrel: van egyfajta stuttering, ill. nem is feltétlen stutteringnek nevezném, hanem olyan mintha valahogy (a driver?) bután töltené előre a jelenetet. Pl. hirtelen megfordulok és akkor ahogy betölti mi van mögöttem, akad egyet. Aztán ha be van töltve már forgolódhatok körbe mint az őrültek, többet nem akad, de ezt rendszeresen csinálja, pl. ha új pályarészre megyek át akkor is, hirtelen megfordulok, vagy kiugrok egy sarkon... amíg nem rajzolta ki (töltötte be) legalább egyszer ami ott van, addig hajlamos megakadni.

    Jedi: Fallen Order, War Thunder, Star Citizen is csinálja egyformán, bár utóbbi ugye nagyon alpha és egyébként is sokat akad, de így a 1070Ti után észrevenni a változást. Az átlag fps jellemzően valamivel magasabb, de a 0,1% low jóval alacsonyabb ezek miatt a "váratlan" betöltések miatt.
    Remélem a decemberi csoda-driver javít majd ezen...

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák