Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tjb007

    nagyúr

    válasz ATM_automata #34992 üzenetére

    Alapvetően máshová van a két SoC pozicionálva. Az egyik (MT6577, az MT8377 anyja és egyben apja is) eredetileg és elsősorban alsó-középkategóriás telefonokba szánt chip nem túl nagy teljesítménnyel, de cserébe minden benne van a GPS-től kezdve az FM rádióig, mindezt alacsony áron. A másik (RK3066) egy nagyobb teljesítményű, jobb multimédiás képességekkel rendelkező chip, de itt nem jár alapból GPS, BT és 3G, tehát amelyik gyártónak ezekre van szüksége, annak mélyebbre kell nyúlnia a zsebében.
    Pont emiatt a költséghatékonyság miatt kezdett megnőni az igény a tavalyi évben az MT6577 herélt változataira, gyakorlatilag fillérekből ki lehet hozni egy beépített 3G modemmel szerelt modellt, amit aztán szép haszonkulccsal el lehet adni.

    "Érthetetlen, hogy miért nem csinálnak olyan tabot, amiben minden benne van.."

    Csinálnak, Samsung, ASUS, Acer stb. márkanév alatt lehet megtalálni őket.

    A hazai piac sajátosságait szem előtt tartva azért nincsen ilyen modell, mert:
    1. ha miden létező dolgot beleraknának, akkor már abba az árkategóriába esne mint amiben a nagy világmárkák vannak, és hát valljuk be, ha adott 100e forintért mondjuk egy ASUS minden földi jóval megrakva, és egy hasonló árú kínai modell a másodosztályból, kevés olyan ember lenne, aki utóbbit választaná.
    2. sok embernek nincs szüksége GPS-re, a legerősebb processzorra, Bluetooth-ra vagy épp beépített 3G modemre, ők teljesen feleslegesen fizetnék ki ezeknek a komponenseknek az árát.

    (#34993) this is life

    Valamivel vonzóbbá kell tenni azt a terméket, a Nexus 7 bemutatásakor is el lett mondva háromszor, hogy Yes, a twelve core GPU!, után meg mindenki csak hüledezett. Az viszont már nem lett elmagyarázva, hogy az a 12 mag mit is takar pontosan, de ez valahol érthető is.

    (#35017) Mauddip

    E-book olvasó ügyben itt érdeklődj: [link]
    Amúgy ezek közül egyik sem e-book olvasó, az igazi e-book olvasó e-papír kijelzővel rendelkezik. Az egyik egy TFT kijelzős e-book olvasónak csúfolt hibrid torzszülött, a másik kettő pedig tablet sima TN panellel, amik nem épp a legjobb választás olvasásra.

Új hozzászólás Aktív témák