Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mkRoland

    senior tag

    Sziasztok.
    Fősulira keresek notebook mellé tabletet, környezetkímélés miatt, hogy ne kelljen kinyomtatnom az előadások diáit, egyéb tananyagokat (amik jellemzően A4 méretű papírra vannak optimalizálva PDF-ben). Korábban belenyúltam egy akkori igényeimnek megfelelő tabletbe (Huawei IDEOS S7 Slim 3G), amivel elégedett voltam pár évig, és a jelenlegi tulajánál mindmáig működik. Azóta tablet-hiányom lett és most találtam rá indokot, hogy újra költekezzek.

    Android-párti vagyok, 4.4 vagy afölötti verziószám, amivel mindene működik (bár ha frissebb CM van rá és csak a kamera nem működik vele, az nem gond). Esetleg DualBoot Windows-zal is érdekelne (ekkor a belső tárhely 32GB-os legyen).
    Töltést meg tudom oldani, van powerbank-em, de 4-5 órát önmagában is ki lehessen hozni belőle.
    RAM/operatív tárja 2 GB-nál ne legyen kevesebb, belső tárhelye 8 GB-nál több és kártyával bővíthető legyen, a töltő-csatlakozóján kívül legyen 1 olyan portja, amihez pendrive-ot/vezetékes külső billentyűzetet, egeret tudok csatlakoztatni (akár OTG-kábellel is).
    Szerintem 8" kevés lenne, inkább 10"-os kijelzőset keresnék, nem lenne hátrány, ha erősebb napsütésben is olvasható maradna, a felbontása mindegy.
    Ha nem sokkal drágább (10 ezer forint alatti) a 3G/hazai 4G-képes, amivel headsettel még telefonálni is lehet esetleg, akkor az előny.
    Szintén előny, ha van valami saját/dokkolható billentyűzete, amiket notebook-ként összezárva védi a kijelzőt is (ha hátizsákban/motor csomagtartójában cipelném). Az ASUS Transformer első sorozatának szimpatikus megoldása, hogy szétválasztható a billentyűzete és az alsó dokkolós részt töltőre dughatom, míg a tabletet önmagában használom attól távolabb, majd amikor merül, akkor a feltöltött billentyűzetes dokkolóról feltöltöm.

    Szeretek felkészült lenni a problémákra, ezért előnyt jelentenek az alábbiak:
    - nagy felhasználói tábor, egyrészt több visszajelzést és tesztet tudok olvasni róla vásárlás előtt, másrészt több infót kapok a hibáiról, elhárításaikról, harmadrészt ha a gyártó nem frissíti tovább az operációs rendszerét és még van benne bug, nagyobb eséllyel kapunk egy lelkes programozóbb beállítású személytől valami megoldást
    - ne csak fűrésszel lehessen szétszedni (bár gondolom levehető hátlapos és cserélhető aksis nem nagyon van mostanában, azért szét lehessen szedni szívópumpa nélkül) és lehessen hozzá rendelni eBay-ről hozzá akkumulátort, külön LCD-kijelzőt és külön digitizer-t (ha már minden kötél szakad), viszonylag olcsón.
    - több évig szeretném használni, nem komolyabb játékra, csak színes ábrákkal diszített diákat, PDF-eket olvasni, olykor jegyzeteni, netezgetni, olykor youtube és offline videózni, notebook kiváltására

    Sajnos egy SONY telefonomban nagyon csalódtam, így ezt a márkát kihagynám. Azon kívül bármi más szóba jöhet, a jelenlegi legszimpatikusabb az LG.

    Használt esetében 60 ezer forintnál többet nem szeretnék kiadni rá, még érvényes magyarországi garanciával (ismertebb, nagyobb bolthoz szólóan, pl. eDigital, MediaMarkt, ALDI), de szívesebben költenék rá egy tizessel kevesebbet csak, ha a fentieket az is megugorja. Újra csak valami bevált, kifutó bestbuy modell esetében ruháznék be, ebben az esetben 1-2 évvel meghosszabbított garanciabővítéssel sem szívesen fizetnék 80 ezer forintnál többet érte (a kicsi GSM-boltoktól, szürke importoktól távol maradnék).

    Ha találtok ezeknek a feltételeknek megfelelő tableteket, hálás lennék, ha válaszba írnátok márka- és típusnevet (esetleg típusszámot, évjáratot). A többit megoldom Google és prohardver-segítséggel.
    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák