Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz #79335424 #110599 üzenetére

    Kevesebb képpontot hogy tud megjeleníteni a kijelző? AMOLED-nél van olyan, hogy nem használ pixeleket, de akkor azok sötéten maradnak. Középre igazítva lehetne esetleg így megjeleníteni kevesebb képpontot, de körbe a fekete gyászkeret olyankor ott van. Ha átméretezed, és kisebb felbontású képet jelenít meg teljes képernyőn, akkor ugyanannyi képponton jeleníti meg a kisebb felbontású képet, semmit nem spórolsz vele, ugyanannyit fog fogyasztani. Sőt, ha kukacoskodni akarok, akkor az átméretezés még plusz meló a hardvernek, még többet is fogyaszt (elvileg, de elhanyagolható).
    Ha meg a te gondolatmeneted szerint megyünk, akkor ha kevesebb képpontot tud megjeleníteni, akkor tud többet is, ott is működik az átméretezés. Anno pl. a Samsung kezdte a netbookjain, 1024x600-as volt a kijelző felbontása, de csináltak egy módosított intel vga drivert, amivel fel lehetett tenni 1024x768-ra is, meg is jelenítette, el is indultak olyan programok amik ellenőrizték a 768 minimum felbontást. Mondjuk látszott a képen hogy átméretezett, de ha kisebb felbotásra méretezed át, akkor is látszik.
    Mindenesetre én úgy pontosítanék, hogy ugyanannyi képponton tud megjeleníteni kisebb-nagyobb felbontású képet. Pont olyan, mint amikor windows alatt visszaveszed a felbontást, ugyanannyi képponton fog a monitor kisebb felbontást megjeleníteni. Android alatt nem szokták támogatni a felbontás váltását, csak natív felbontásban dolgozik a rendszer, ezért kell módosított rendszer ahhoz, amiket leírtál. De ezzel nem spórolsz meg képpontot, ugyanúgy az összes képpont dolgozni fog a telón, csak más felbontású képet fog kirajzolni.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák