Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz dethroner #128549 üzenetére

    32/64 bit esetében szerintem nincs számottevő különbség, vagyis csak ez miatt nem lesz kisebb fogyasztás.Esetleg 64 bitre (ha a program 32 és 64 bitre is meg van írva) jobban van optimalizálva a program.
    Utasítás készlet viszont sokkal fontosabb lehet, újabb SoC, újabb utasítás készleteket tartalmaz már, ezek lerövidítik a számítási igényt, szóval gyorsabb lesz és energiát is megtakarít ezáltal, úgyhogy modernebb így jobb is lehet. Másik a hardveres fejlesztések, pl A53-as architektúre, nagyon takarékos és 50%-al gyorsabb, mint az A7 volt, ezek is lényegesek fogyasztás szempontjából adott esetben.
    Android verziók esetén viszont lehet és van is különbség fogyasztásban. 6.0 jobban optimalizált (készülék gyártójától is függ, hogyan írja meg a saját készülékére), Doze funkció (bár talán ez tableteknél számít inkább), memória használat optimalizálás, de egyébként sokkal jobban fut, mint az 5.1, érezhető a különbség (bár én 4.4-ről váltottam, de ezt olvastam).
    Akku méretétől viszont még inkább függ az üzemidő, fontos a panel típusa, mérete és felbontása, a SoC is nagyon fontos tényező (fentebb írt újabb architektúrák és általad írt gyártási fejlesztések miatt is). Ezen felül még jó néhány hardveres elemtől függ még az üzemidő, de leginkább a fentieket szoktam személy szerint nézni, illetve tesztek/tapasztalatok általában sokat elárulnak még róla.
    Esetleg megneveznéd a két készüléket, jobban össze lehetne vetni őket.

Új hozzászólás Aktív témák