Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alton1978

    tag

    válasz Bondi #11461 üzenetére

    Nos, kinőttem már a bulizós korszakomból...Mivel meg sem az olaszok, sem a spanyolok nem rúgták ma a bőrt, nem is cuppantam az EB-re.
    Egyébként köszönöm a válaszod, sokat segítettél. Azonban valahol azt olvastam, hogy az angol szerződés az nem egyenlő azzal, hogy kitöltesz egy Application Form nevezetű nyomtatványt. Vagy valami hasonló...A lényeg az, hogy az nem szerződés, amit AP-nak hívnak? Mire érdemes figyelni a szerződésben? Gondolok itt "flexible hours" nevezetű apróságokra...Bár eddig életembe csak 8 hónap volt, amikor napi 8 órát kellet dolgoznom. A 12 sima ügy, de még ha azt a pluszt ki is fizetik túlórában...! Az jó lenne... :))

    Persze az USA-ban egyszerű volt, csak megvillantatom az ID-m, s már széles mosollyal csinálták is a számlát. 2 hétre rá megjött a kártya is meg a csekkfüzetem is! :DDD
    Az egyébként nem olyan jól hangzik, hogy csak tárolásra lehet lesz majd csak használnom eleinte a számlát.
    Olyan előfordulhat, hogy mondjuk viszek ki itthoni VISA dombor-nyomott kártyát, arra kint utalok, s azt használom mondjuk vásárlásra? Valami módi esetleg, hogy internetes USA-ból ha rendelek mondjuk Mac-et, akkor megússzam a vámot? Van kint ismerős, aki el is tudná küldeni, csak nem tudom, hogy Angliában él-e az a lehetőség, hogy valamit "ajándékba" küldenek, s akkor nincs vám...?

    Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de azt mondják, minden kezdet nehéz...Arrafelé meg különösen...?

    Esetleg északi tapasztalattal rendelkeztek? Egy volt kollégám 2006-ban csupa jót mondott, de az azért nem ma volt.... :C

    Szép estét!

    Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

Új hozzászólás Aktív témák