Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    Ha valaki külföldön akar munkát vállalni, akkor először is erősen ajánlott némi releváns nyelvtudást már otthonról magunkkal hozni. Külföldön sajnos egyedül van az ember, még akkor is, ha esetleg haverok között van - hiszen senki sem fog helyetted neked állást szerezni.

    Az ügynökségek sajnos tényleg megkerülhetetlenek, azok pedig válogatnak is rendesen, hiszen emberből itt túlkínálat van. Aki csak mekeg-makog és semmit sem ért, az nehezen fog boldogulni.

    Azért érdekes összehasonlítani: nekem pl. az az álmom, hogy egyszer majd otthon, Mo-on dolgozhassak - normális állásban, normális fizetésért. A külföldi munka csak kényszer (de mindegy, ne politizáljunk).
    Ami biztos: egyelőre olyan állást akarok itt szerezni, hogy több pénzt ne csak túlórával tudjak keresni, tehát már maga a munka normálisan fizessen. Amúgy is, azt már megtapasztaltam, hogy nagyjából itt is ugyanolyan sz*rháziak, mint otthon, itt is inkább hagyják, hogy kevesebb ember szakadjon meg kevesebb pénzért, nehogy véletlenül több embert kelljen fizetni és kényelmesebb legyen a munkatempó.

Új hozzászólás Aktív témák