Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz Zodicus #13061 üzenetére

    Én tegnap adtam be cserére a sima B-s jogismat. A postán kértem egy D1 form nevű nyomtatványt. A hozzáadott kiskönyvet és magán a nyomtatvány második lapján szereplőket elolvastam és kitöltöttem amit kellett. (illetve a proof of ID részt nem, mert én Wimbledonban adtam be, nem postán, hogy hátha így gyorsabb és így ugye nem kell otthagyni se személyit, se útlevelet)

    Külön rákérdeztem, hogy mennyire veszik szigorúan azt, hogy csak 185 nap tartózkodás után lehet igényelni, mert én vagy 2 hete érkeztem. (Ez ugyanis szerepel a nyomtatványon, meg azt is be kell írni, hogy mikor érkeztem ki és alul pedig az, hogy ha hamis adatokat adok meg, akkor 1000 font büntetés és feljelentenek) Azt mondta a fickó, hogy nem számít.

    Szóval D1 form, fekete toll, nagybetűs kitöltés. Szigorúan meghatározott útlevélfénykép, aminek a kritériumai szintén benne vannak a kiskönyvben. Csak a rád vonatkozó részeket. A postai részt nem tudom, mivel én személyesen vittem be a DVLA irodájába, ahol 4 fontért azonosíottak és az 50 fontot is ott fizettem be. Alig voltak, pár perc alatt kész volt. Amúgy ki van plakátolva, hogy 2013 végén bezárják ezeket a DVLA irodákat. Ha Londonban vagy ajánlom a Wimbledoni irodát, mert csak ott van olyan lehetőség, hogy ne kelljen otthagyni az útleveled, vagy személyid.

    Ha postán küldöd, akkor nem tudom mit kell borítékba tenni.

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Új hozzászólás Aktív témák