Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    válasz tildy #1879 üzenetére

    Érdekes dolog ez az angoltudás-angolnemtudás. Én azt mondom, hogy hosszabb távon az van előnyben, aki bár nem tud jól angolul, de van szakmája és szakmai tapasztalata. Szerintem könnyebb angolul megtanulni, mint kijönni ide a már meglévő angoltudással és munka mellett küszködni a tanulással. Velem legalábbis ez történt. Azért választottam Angliát, mert ez az egyetlen idegen nyelv, amin el is boldogulok. Gyári munkára jöttem ki, de mivel nincs szakmám, nemigen tudok előrelépni. Bár panaszra amúgy nincs okom. Most konyhán vagyok mosogató, már másfél éve egy jó helyen, határozatlan idejű szerződéssel, a munka könnyű, a fizetés tűrhető (januártól 6 font/óra).

    Amúgy - már ha adhatok tanácsot -, ha gyári munkára jön ki valaki, szerintem jó úgy készülni, hogy lélekben csak egy kényszerű kitérőnek tekintse. Egy értelmes ember számára nincs rosszabb, mint naphosszat egy gyári szalag mellett ácsorogni és monoton robotmunkát végezni. Pénzgyűjtésnek remek, afféle induló tőkének valami kicsivel is normálisabb állás felé.

    Avagy még egy jó tanács: ha valakinek mégis megfelel egy gyár, és már kicsit is jobb az angolja, nyugodtan pályázza meg a különféle szalag- vagy csoportvezetői (supervisor, team leader), avagy ami még jobb, a minőségellenőri (quality controller stb.) belső üresedéseket. Annak idején én is hülye voltam, hogy nem próbáltam meg az ilyesmit, mert nem voltam biztos az angoltudásomban, pedig utólag sokkal jobban mutatott volna a referencialevelemen, hogy minőségellenőr voltam. (Nálunk a zöldség- és gyümölcs-csomagolóüzemben a minőségellenőrök szinte nem is végeztek kétkezi munkát, csak lecsekkolták a nyers meg a csomagolt árut, meg persze akadékoskodtak mindenért, és mászkáltak fel-alá. :)

Új hozzászólás Aktív témák