Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    Azért itt sincs kolbászból a kerítés, sőt, nem győzöm hangsúlyozni, hogy itt alapból csak annyi a különbség, hogy amit a munkádért kapsz, abból meg is tudsz élni. Illetve az, hogy itt a munkának még éppen van némi becsülete (hiszen itt azért csak nem kommunizmus volt – avagy van, hm... –, tehetném hozzá, de hadd ne tegyem).

    Nem akarok lehangolni senkit, de ez a „dolgoztam már külföldön” és „úgy a legkönnyebb nyelvet tanulni” dolog azért a néhai vasfüggöny innenső oldalán enyhén árnyaltabb színezetű, mint a Grisáékkal való puszi-puszi barátság idejében... Úgymond. Előre elnézést a szarkazmusért, de majd amikor itt elkezdesz dolgozni egy gyárban, ahol veled együtt a szalag mellett a világnak kb. az összes létező nemzetiségével találkozni fogsz, csak épp az angolokkal nem, akkor úgyis megérted, hogy ez a hiú nyelvtanulási elképzelés (enyhén szólva) pythonesque. :) Az angolok ugyanis sajnálatos módon fölötted, a vezető pozíciókban lesznek majd (tehát szalagvezetőtől–minőségellenőrtől fölfelé), és örülni fogsz, ha a folyamatos gépzaj és az orwelli hangszórókból folyamatosan ordító rádió mellett egyáltalán megérted majd annak a nem egészen fél mondatnak a lényegét,amit egyáltalán feléd intéznek néha napján. Persze vannak kivételek meg előrelépés, de kezdetben nagyon is itt leszel, még ha tudsz is angolul. :)

    Tréningezéshez szoktam ajánlani, hogy nézzétek pl. a Sky News-t: nem elég a hírolvasókat és a riportereket érteni, hiszen azok szép artikulált angolsággal beszélnek, hanem hallgassátok meg a riportalanyokat (pl. különösen ajánlottak a sportközvetítéseknél a futballrajongók, sőt már az -edzők is): ha az ő mondanivalójukat úgy-ahogy lényegében megértitek (értsd: úgy-ahogy vissza tudjátok mondani angolul a tartalmát), akkor egy büdös szót nem szóltam, nyugodtan elküldhettek melegebb éghajlatra, és ha erre jártok, vendégem vagytok egy sörre.

    Amúgy tényleg úgy kell hozzáállni szerintem is: ha itt egy szar gyári munkásként jobban állok anyagilag, mint otthon az akármivel (+ az otthoni állásféltő seggnyalást ki ne felejtsük, ami engem bizony a legjobban irritált), akkor uccu neki, mert ugyan mit vesztetek vele? :)

Új hozzászólás Aktív témák