Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz aswyx #26747 üzenetére

    Lassítsunk egy kicsit. :)

    Onnan indultunk, hogy frissen kiérkezők próbálnak debit accot nyitni, nekik ajánlottam a Monzo-t. A debit account önmagában nem megtakarítási számla, nem kölcsönszámla, hanem egy folyószámla, amiről a napi pénzügyeket lehet intézni, fizetést kapni rá, DD-ket fizetni róla, vásárolni, pénzt felvenni. Én magam is így értem azt, hogy főszámlaként használom, vagyis a Monzo accountomon rendezem a mindennapi élettel kapcsolatos pénzügyi tevékenységeimet. Ide kapcsolódik az, hogy többek között teszem ezt - amellett, hogy nagyon kényelmes az app és jól átlátható - amiatt is, hogy legyen bevételük rajtam, ha már tőlem nem kérnek semmit a szolgáltatásaikért. Ebben a megnyitás egyszerűsége és az egyéb funkciók miatt a high street bankokhoz képest verhetetlen. Nyilván akinek igénye, hogy a hétköznapok pénzügyei során 10k-nál többet utalgasson, annak ez a szolgáltatás nem megfelelő, de talán nem tévedek nagyot azzal, ha úgy gondolom, hogy (sajnos) keveseknek tényező ez.

    Namármost, minden egyéb plusz avagy csatolt termék a többi banknál is, amikre idővel esetleg szükség lehet, nyilván akkor majd keresni kell egy olyan szolgáltatót ahol megtalálja az ember az igényeinek megfelelőt. Viszont ezeket az igényeket egyik debit account sem teljesíti, hiszen nem ez a funkciója (gondolj csak arra, hogy akár personal loan-ról, akár mortgage-ról van szó, nyílik egy külön credit acc).

    Az hogy minden egyes felhasznalon veszitenek penzt, es egyelore nincs mukodokepes otlet, hogy ez mitol valtozik meg csak hab a tortan. Nem hiszem, hogy meg 5 evet megelnek felvasarlas nelkul.

    Ehhez nem tudok hozzászólni, de szívesen olvasnék alátámasztott tényeket a témáról.

    A Credit Agency-s megjelenés meg több mint érdekes. Konkrétan melyikről van szó és hol látod megjelenni ezeket a debit számlákat?

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák