Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Apollyon #40133 üzenetére

    Pontosan, ELVILEG erről szólna a "nyugati" életmód: EGY kereső - és az a "kereső" bizony lehet bolti árufeltöltő, takarító, kezdő segédápoló igenis kapjon annyit, amiből megvan egy alap 3szobás ház fenntartása (ok, persze, azt nem várom el, hogy a takarító kitermelje egyedül egy fullos ház ÁRÁT: az legyen meg a gyerekvállalás előtt két bérből) és egy alap autó.

    Engem amúgy az ütött meg a posztban, hogy 25k font egyáltalán nem kevés pénz. Milyen tróger ország már az, ami ezt egy gyerekes családtól az utsó fillérig el is szedi?? És bizony elszedi, pláne, ha bérelni kell a kéglit, vagy a megvett kéglin van egy jól kamatemelt törlesztő még vagy 15évig. Illetve ha már elszedi: mekkora trógerség, hogy ennyi bevételből gyerekek mellett egyáltalán adózni kell? És bizony kell: ott virít az évi lassan 2k council + másik 2.5k, amit "jövedelemadó" címen, 0 gyerekkedvezménnyel bezsebel az állam.
    Komolyan: pl a vadkapitalista+méregdrága SVÁJCBAN kb ennyiből 2 gyerekkel meg tudsz élni:
    - ennyi bevételre már gyerek nélkül se nagyon fizetsz SEMMILYEN adót ("council" füstadó sincs...)
    - ha ennyire szegény vagy, akkor nagyban támogatják a bölcsi díját
    - nagymamázni meg ugyebár nem sokszáz fontos repjegyek árán lehet...

    Nagyon érdekes amúgy, hogy a kis brit "adóparadicsomok" "felfedezték" a családi adókedvezmény fogalmát, IoM, CI-n számít, hogy nem kevés melóval neveled a jövő generációját. És ez a legalacsonyabb jövedelműeket is brutál súlytó council-füstadó rendszer is sokkal emberségesebb.

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák