Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • __Psion__

    tag

    válasz kem #4227 üzenetére

    Szevasz!

    Laikus ként írom a következő dolgokat, tehát ne vedd készpénznek. :N

    Addig lehet szűkséged arra a kártyára amíg nincs NI számod, utána azzal fordulhatsz orvoshoz. nem volt ilyen nemzetközi kártyám, de mint a mellékelt ábra is mutatja szűkségem volt a kinti orvosi ellátásra.... szóval nem badarság megcsinálni azt a kártyát.

    Fizetheted kintről is az otthoni TB-et, bár erről sem tudok részleteket, de ismerek olyat aki fizeti... majd megkérdezem mi ezzel a helyzet, ha összefutok vele.

    Hogy, miket kell leadnod, elintézned szerintem egyénfüggő, mi az okmányirodát céloztuk meg aztán szevasz... majd az adóbevallást kell leadni, de ez neked tárgytalan.
    Útlevelet kell hoznod mindenképpen, minden mást papírost itt kint kell újra beszerezned, vagyis senkit nem érdekel az otthoni TB vagy adószámod. Persze hozz ki minden papírodat, soha lehet tudni mikor kell, enni meg ugye nem kér... :)

    Vezethetsz autót is ás robogót is, viszont a munkaaduk általában csak a kinti jogosítványt fogadják el, szóval ebben az estben le kell fordíttatnod.

    Nekünk a Lloyds-nál van számlánk. De oda akkor érdemes menni, ha már tudsz vinni munkavállalói igazolást, vagy mi a füttyöt. :)
    Vannak akik a Barclays-re esküsznek, tény hogy gördülékenyebb kezdetben az ügyintézés.

    Érdemes sokan tartanak kint robogót, sokan járnak azzal mert gyorsabb a közlekedés és olcsóbb a fenntartása. Igy az árak elég szelídnek mondhatóak, amivel számolnod kell az a benzin költség (ami itt kint nem olcsó), és a biztosítás, ez kicsit másképp néz ki mint otthon mert itt a személyedre kötsz biztosítást és nem a járműre.

    ╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

Új hozzászólás Aktív témák