Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    Ami vicces itt, hogy az ügymenet és az ügyintézés elég kafkai irányokat tud venni. Pl. feliratkozol egy szolgáltatásra, és régi ügyfélként te még akkor is azt fizeted, ha már évek óta nem is létezik. Bankokról szólva, én a Lloyds-nál (helyi tájszólásban: TSB-nél) a Select számlacsomagban ragadtam benne (ami anno a Cash Account fölötti alapcsomag volt).

    Aki cigizik annak rossz vilag van kinn, draga a dohany. Ezt az ujaknak mondom

    Cigiből egyébként most hivatalosan 4 azaz négy kartont lehet fejenként hozni-vinni EU-s polgárként. De hál'Istennek én cigizni nem, csak inni szoktam. :) Persze a szeszesital is méregdrága. Fogalmam sincs, mennyi a behozható mennyiség, de reptéren még sosem kérdezték, mennyit hozok be. Persze a súly miatt már eleve meg vagy kötve... Annak idején mindig a hátizsákomat tömtem tele üvegekkel, hogy a feladott poggyászt ne nyomja, de sosem szóltak. Bosszantó, mert otthon 500 forintért olyan bort veszel, hogy megszólal, itt meg kapsz 4 fontért egy üveg salétromot.

    Egyébként annyit hozzátennék Paladin megjegyzéseihez, hogy a szavatosságot csak a nagy áruházláncok veszik véresen komolyan. A cigány boltokban, szupermarketekben vigyázni kell. Sok helyen még árcédula sincs. Mondjuk, Londonról nem tudok, de itt Birminghamben van jó néhány paki negyed, bazárszerű boltokkal, jellemzően olcsóbb minden, főként ami a zöldséget-gyümölcsöt illeti. Nem is említve az off-licence outletjeiket. :D Ők bizony előszeretettel felejtenek ott a polcon lejárt szavatosságú dolgokat, szóval ha gyanúsan olcsónak tűnik valami, érdemes elővenni a pofátlanabb, kelet-európai énünket és tüzetesebben megnézni.
    Egyik lengyel ismerősöm mesélte, hogy miután a barátja visszavitte a lejárt sört, amit vett, szó nélkül kicserélték neki -- a régit meg szemrebbenés nélkül, ott előtte visszarakták a helyére a polcra!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák