Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz PaladiN #5305 üzenetére

    Anélkül, hogy politikába csapnánk át, én otthon is jól éltem (viszonylag) évről évre jobban. Sokan meg is lepődtek, viszonylag jólkereső állást miért hagyok csak úgy ott. Szóval nem emiatt jöttem el.Otthon mindig is addig nyújtózkodtam, ameddig a takaróm ér, és fura módon nincs se frank, se más egyéb devizahitelem (csak diákhitelből még egy kevés) .

    Nem tudom, ki miért jött el, nekem nem volt köze az anyagi dolgokhoz. Nekem ez volt az álmom. Gyerekkorom óta külföldön akartam élni. Meg elegem volt az emberek hisztijéből is otthon. Miközben ha tanulnak, küzdenek, otthon is lehet azért boldogulni . Igen, ezért olykor kisebb nagyobb áldozatokat kell hozni. Én már pl. 12 éve elköltöztem a szüleimtől a fővárosba... MErt ott volt munka, amit szerettem. NEm vártam, hogy falumba jöjjön valami szoftverfejlesztő cég.

    Én azt mondom, az ember tegye meg a tőle telhető legtöbbet, és döntsön felelősen. Aki bevállal egy devizatörlesztőt, mondjuk havi 50re, és annyira kicentizi, hogy havi 70et ha megemelkedne, vagy 80-at nem tud fizetni, az nem gondolkodik megfelelően. Az kicentizi. Ez nem felelős döntés. Szóval szerintme sokkal nagyobb kellene , hogy legyen az emberek, az egyének felelőssége is otthon. De mi megy? Szinte mindig a másra mutogatás. Na ez az amit nem szeretek.

    [ Szerkesztve ]

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák