Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz Ivan15 #5530 üzenetére

    Nonono. HA külföldön szereztél kizárólag jövedelmet, nem vagy köteles adóbevallást leadni. Ennek elvileg semmi köze, hogy te otthonról kijelentkeztél-e.
    Apeh oldala is azt írja , nem kell beküldened. ( semmi köze nincs a lakcímbejelentéshez)
    Egy kis részlet egy weboldalról:
    "3. Fiam 2006.szeptembertől Olaszországban vállalt munkát egy ottani cégnél, ahol hivatalosan bejelentve foglalkoztatják. Olaszországi jövedelme után ott adózott. Kell-e a magyar SZJA bevallásában szerepeltetni a korábbi magyar jövedelme mellett az olaszországi jövedelmet és levont adót is, és ha igen, az SZJA bevallás melyik sorában ? Szeretnénk szabályosan elkészíteni a bevallást, hogyan kezdjünk hozzá?

    3. Amennyiben az Ön gyermekének van magyarországi jövedelme is, s ezért személyi jövedelemadó bevallás benyújtására kötelezett Magyarországon, akkor az Olaszországból származó munkaviszonyból származó jövedelmét adóterhet nem viselő járandóságként be kell vallania a 0653-as bevallás 17. sorában, de az Olaszországból származó jövedelemre jutó adó összegét nem kell megfizetni. Viszont a magyarországi, összevonás alá eső jövedelmét magasabb adósávba tolhatja a külföldi jövedelem.
    Abban az évben, amikor már csak Olaszországban keletkezik – és az egyezmény szerint ott adóköteles – jövedelme, akkor erről az évről Magyarországon adóbevallást sem kell már beadnia.
    "

    Azt írod :
    Az adohatosag minden Mo-n munkakepes (szül.datum) letezö/lakcimmel rendelkezö szemelyeknek postazza az adobevallast. Ezt te nem tudod kitölteni az elsö ev utan, mert csak külf-i munkahelyed volt a bevallando evben.

    Ugyanúgy, ahogyan nem küldik be a főiskolások sem, ha nem keletkezett jövedelmük. (vagy nullával küldik be)
    Egyébként meg ki lehet úgy tölteni a papírt, hogy csak külföldön szerzet t jövedelmed van, amiből külföldön adóztál. Megvan rá a lehetőség. Az már kérdés, hogy tök felesleges.

    Nekem ennyit mondtak az önkormányzatnál amúgy, hogy elég nekik lejelentenem, semmi okmányirodás dolog nem kell.

    A lakcímnyilvántartás körébe a lakóhely- lakcím, illetve a tartózkodási hely-lakcím létesítése, változtatása, megszüntetése, megújítása, újbóli bejelentése tartozik. A törvény értelmében a polgároknak a lakóhely vagy tartózkodási hely változtatást 3 napon belül kell a helyi önkormányzatnál bejelenteniük. A lakcím bejelentési kötelezettség hatálya kiterjed a Magyar Köztársaság területén élő magyar állampolgárokra, valamint a bevándorolt és menekültként elismert személyekre. A lakcímbejelentés ténye, vagy annak hiánya a lakás használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet, illetve nem szüntet meg.

    három hónapon túli (ideiglenes) külföldön tartózkodás bejelentése:

    csak a kiutazást és a visszaérkezést kell bejelenteni, egyéb adat, információ bejelentése nem szükséges. Az ideiglenes külföldön tartózkodás időtartama alatt a polgár Magyarországon élő, ideiglenesen külföldön tartózkodó személyként szerepel a nyilvántartásban. A vámszervek részére benyújtandó igazolást csak abban az esetben adhat ki a helyi nyilvántartás, ha a polgár a bejelentési kötelezettségének - a külföldre történő kiutazása előtt - eleget tett.[link]

    Én pontosan ennyit tettem, önkormányzatnál szóltam.

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák