Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rgqjx

    aktív tag

    válasz izomhod #5801 üzenetére

    Szia!

    Bár én nem tartózkodom kint (bár szeretnék), de szerintem nem érdemes évi 30-40000 fonttal számolnod, ha esetleg ki szándékoznál menni. Az olvasottak alapján minimális az esélye, hogy valaki ilyen magas fizetést kapjon a kinti pályafutása elején (szerintem sokan még most sem keresnek ennyit, hiába vannak kint több éve).
    Érdemes lehet a minimálbér közeli számokkal használnod (így megkapod, hogy "legrosszabb" esetben, ha van(!) munkád, akkor mennyit keresel.)
    Ez nettóban évi 9500-10000 font (javítsatok ki, ha tévedek), azaz havi ~820 font.

    Ennyi pénzből kell fizetned a lakhatásodat (szoba vagy lakásbérlés), aminek az ára valószínűleg Londonban a legnagyobb. (bár szerencsésebb esetben ott többet is keresel a minimumnál) stb.

    Esetleg javaslom nézz szét például itt, a szimpatikus várost kiválasztva látható, hogy mennyiért tudsz lakást/szobát bérelni. Itt pedig kiszámolhatod, hogy mennyit kell adóznod a jövedelmedből.

    A konkrétabb összegekre én is kíváncsi lennék, remélem a kint élők közül beszámolnak páran nagy vonalakban, hogy miből áll egy háztartás fenntartása. :)
    pl mennyibe kerül egy kis méretű lakás (1-2 szobás) rezsije, azaz hozzávetőleg mekkora és milyen összegekből épül fel? (víz, villany, helyi adó stb.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák