Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz bablovag #11211 üzenetére

    Szióka!

    Ha már így jártál, ne füstölögj, jó lesz így is, meglátod. Ebben a szakmában az elmélet elég fontos, ezt megkapod. Az ipari tanulók gyakorlati foglalkozása annyit tesz, hogy sepregetnek. Az már komoly rangot jelent, ha közelebb állhatnak a gépekhez. Gondolom, nem akarsz azért külön fizetni, hogy sepregethess, meg hordjad a forgácsot, pakolászd a fát innen oda, onnan amoda. (Ezt nálam ingyen is megteheted, ha mégis elengedhetetlennek gondolod a szakmához.)
    A gyakorlatot minden asztalos a mélyvízben szerzi meg. És ez az igazi gyakorlat. Amikor saját gépekkel, a saját anyagoddal a saját károdon, ill. a saját hasznodra erőlteted magad.
    Én az informatikát, a programozást is úgy tanultam meg, hogy mire iskolába kerültem a végzettség megszerzése végett, ott már semmi újat nem tudtak nekem mondani, mutatni. (Egy kivétel volt - ott javították ki az egyik dolgozatom ciklusszámlálóját, hogy ha egy szám oszthatóságát keressük, akkor elég a szám feléig vinni a ciklusszámlálót. No, ez nagy sikerélmény volt, hogy éveken át bejárjak ezért a kis plusz tudásért. Aztán tanítani kezdtem, mikor egy tanítványom kijavított, hogy elég a négyzetgyökéig menni a számlálónak.)
    És az asztalosságot is ugyanígy sajátítottam el. Csak mostmár okosabban, mint a számtech-el - nem mentem én semmilyen iskolába papír után. Újat nemigen tudnának ezen a területen sem tanítani azért a negyed milkáért, csak az időm kopna feleslegesen a pénzemmel együtt. Gyönyörűen megvagyok így évek óta papír nélkül. Ha betévednék egy vizsgára így készületlenül, lehet, hogy felsülnék egy gerébtokos ablak megrajzolásával, de ha azt kellene gyártanom, jobban tudnám, mint aki vizsgáztat.
    Az élet lesz a legjobb tanítómestered, meglátod majd. A helyedben belevágnék gyakorlati, meg elméleti tudás nélkül, és vennék sok jó marketing tankönyvet inkább, hogy annak az elméletében lehessek minél jobb.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák