Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #25921 üzenetére

    "Ezen a barkács Parkside-on a piros gomb alatti kis fekete az micsoda?"

    Az nem hőkioldó, hanem csak valami hasonló. Egyszerű túláram elleni védelem, magyarul biztosíték. A Makita MLT 100-nak is van ilyen, de még némely kábeldobra, hosszabbítóra is szerelnek hasonlót.
    Hogy ez a leégéstől időben véd-e, azt nem tudom. A tűztől időben, az biztos. És hamarabb old általában, mint a villanyóra biztosítéka. (Habár az oldást ilyenkor megteszik a kismegszakítók is, jobb, ha kettő is van, mint ha egy se.)

    Mindabban, amit írtam, nem vagyok teljesen bizonyos. Majd Bari rápillant, és fejbecsap, ha hülyeséget mondtam, és kijavít.

    A hővédelem a motort nem engedi leégni. Egyszerűen letiltja a munkavégzést, amíg a motor vissza nem hűl egészséges üzemi hőmérsékletre. Ez kurvául bosszantja is az embert olyankor, de míg a motor lehűl, addig ő is, és belátja, hogy de jól van ez így!

    Az MLT 100-on a szán távolsága a laptól engem is zavar kicsit, hogy lehetne közelebb a szán a korongoz. Túl közel se lenne jó, a deszka hosszvágásához nem hiányzik a szán. De aztán rájöttem, hogy legtöbb esetben ez a távolság nem zavaró, sőt, jobban középre igazítható így a szögvonalzó az általánosabb méretű darabok vágásakor.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák