Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #33978 üzenetére

    Hosszan merengtem én ezen. Tulajdonképpen ez egy új, számunkra még ismeretlen anyag, akkor is, ha fa. És az ilyen új anyagok természete, hogy az emberek idegenkednek tőle. Lehet, hogy a többség idegenkedik tőle. Mégis, komolyan/komolyabban kell az ilyet venni. Dédanyám nem vette a szájába a fánkot, mert azt napraforgó olajban sütötték, s nem zsírban. Idegenkedett (noha olykor méltán) az emberiség a műanyagoktól. És hosszú a sor, milyen új anyagokat fejlesztettek az idők során. Mára ezek elfogadott dolgokká forrták ki magukat. Készül biztonságosnak mondható karosszéria műanyagból (Ford Focus pl, hogy ne a Trabantot említsem), és valószínűleg többen választanának mondjuk kevlár karosszériát, ha tehetnék, mint cinkelt lemezből készültet.
    Az, hogy komoly az ipar érdeklődése az átlátszó fa iránt, mindenképpen jelent valamit. És pillanatnyi állapot az, ahol ez az átlátszó fa jelenleg tart. Bizonyára fejlődni fog szakterületek számára, ahogyan a műanyaggal is ez történt. (Nem arra gondoltam tehát, hogy dédunokáink vesznek majd átlátszó szilvafa csemetét, szépunokáink idejére pedig úgy eluralkodik az átlátszó fa, hogy az esőerdők is abból lesznek.) Az első műanyag burkolatba öntött fúrógépet valószínűleg igen lesajnálták. Ma a Hilti pl nem azért készíti műanyagból a fúrógépek vázát, mert az az olcsóbb, hanem mert az a jobb.
    Nekem speciel soha sehol nem tetszett az üvegtégla, noha tudom, hogy vannak területek, ahova nem is nagyon való más. El tudom azonban képzelni, hogy az, ami sehol nem tetszett üvegtéglából, tetszene átlátszó fából.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák