Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    Elszívócső ügyben:
    bár túlzottan nagy tapasztalataim nincsenek, de ha valaki mozgatni is akarja a csövet, akkor én feltétlenül a PU csövet ajánlanám a PVC ellenében. Sokat hezitáltam anno, hogy mit is vegyek, végül ezt vettem meg. Az alsót, a PUL nevezetűt, 100-as méretben. Hál'Istennek nem voltak hajlandóak elvágni, mert én 3m-t szerettem volna, de itthon derült ki, hogy lehetetlen módon számolják a csövek hosszát, nekem még a kétemberes kötélhúzás árán sem sikerült a csövet a névleges 6méterre kihúzni. magyarul jó ha 3.5 méterrel érdemes a hosszát számolni. Aki ennél hosszabban szeretné használni, az csavarozza le a gérvágóját, különben lerántja az asztalról :)
    Ez tehát nagyon igazságtalan a paraméterek szempontjából, egyébként viszont nagyon szeretem, mert nem kell birkózni vele, jól hajlik! Ugyanez nem mondható el a PVC csövükről. Vettem egy rövid 60-as darabot, azóta sem használtam, elég merev. Persze egy telepített fix gépnél megfelelő, de nálam az a helyzet, hogy minden egyes művelethez át kell helyeznem az elszívócsövet (maróasztal, gyalu, gérvágó) szóval gyakran kell mozgatnom.
    Annyi hátránya van, más jó minőségű csövekhez képest, hogy ez belül is bordás, ami talán rontja a légszállítás hatásfokát.

Új hozzászólás Aktív témák